Soini uusnatsien mellakasta: "Yhtä tuomittavaa kuin anarkistien käytös itsenäisyyspäivänä"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tuomitsee uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen viime lauantain käytöksen Jyväskylässä. Soini sanoo, että Jyväskylän mellakointi on yhtä tuomittavaa kuin anarkistien käytös itsenäisyyspäivän juhlassa.

– Kun olin täällä (Tampereella) tasavallan presidentin juhlissa, niin anarkistit vahingoittivat hevosia ja vahingoittivat poliisia. Sitten tuomitsen myös sellaisen käytöksen, jota Suomen Vastarintaliike teki Jyväskylässä, mutta perussuomalaisilla ei ole tähän mitään yhteyttä, Soini kertoo.

Vuonna 2013 Kiakkovierasjuhliksi kutsutun mielenosoituksen yhteydessä hajotettiin muun muassa näyteikkunoita, autoja ja parkkimittareita.

Uusnatsien mielenilmauksessa puhkesi viime lauantaina väkivaltainen mellakka Jyväskylässä. Käräjäoikeus on vanginnut henkilöitä tapahtumiin liittyen.

Soini ei edelleenkään ota kantaa Immos-kohuun

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta arvostelevaan Facebook-kirjoitukseen Soini ei aio ottaa "erikseen puheenjohtajana" kantaa.

– Immos-kohu on laantumaan päin. Asia käsitellään eduskuntaryhmässä ja sillä siisti. Se on puolueryhmän kokouksessa päätetty linjaus, jonka mukaan mennään, Soini sanoi.

Immosen poseeraukseen vastarinnan jäsenten kanssa samassa kuvassa Soini kommentoi, että Immosella ei ollut mitään tekemistä Jyväskylän tapahtuman kanssa.

Hänen mukaansa perussuomalaiset etenee yhtenäisenä kohti puoluekokousta.

– Kannatukseen voi tulla lommoja, mutta puolue on vahva ja menee eteenpäin, mitään fraktioita ei ole tietenkään eroamassa.

Aikaisemmin perussuomalaiset kertoi, että kokouksen ulkotapahtuma perutaan. Soinin mukaan siten haluttiin varmistaa tilaisuuden turvallisuus.

– Kiihotus ja vihapuhe perussuomalaisia kohtaan aiheutti sen, että peruimme ulkotapahtuman. Pidetään juhlat juhlina, Soini sanoo.

Soini puhui tänään Tampereella Partiotyttöjen Maailmanliiton tukijärjestön konferenssissa. Hän tuomitsi puheessaan muun muassa naisiin kohdistuvan kotiväkivallan ja kertoi, että hänen mielestään naisjohtajia ja töitä tasa-arvon eteen myös Suomessa tarvitaan enemmän.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HS: Timo Soini pitää Olli Immosen tekstiä epäonnistuneena