Soini: Presidenttipelillä hämätään kansaa

Keskustalaisten vappupuheissa aloittama presidenttikeskustelu saa tylyn tuomion perussuomalaisten puheenjohtajalta Timo Soinilta. Hän päätteli Tampereella, että keskusta alkaa olla epätoivoinen.

– Se hämää presidenttipelillä Suomen kansaa puhumalla naisehdokkaasta lähes 1 000 päivää ennen vaaleja. Keskustan laarista ovat jauhot loppuneet, mutta pölypilveä sentään riittää, hän ilkamoi.

Soinin mielestä on suorastaan surkuhupaisaa, että samat tahot, jotka haluavat viedä suoralla kansanvaalilla valitulta tasavallan presidentiltä valtaoikeudet, ovat kritiikittä hyväksymässä EU:lle uutta vaaleilla valitsematonta presidenttiä.

Soini uskoo, että keskusta pelkää kuollakseen tulevia EU-vaaleja, sillä puolue toimii EU-politiikassa jatkuvasti peruskannattajiensa tahdon ja edun vastaisesti myötäilemällä sinipunapuolueita kokoomusta ja sosiaalidemokraatteja.

– Vanhojen puolueiden EU-linjauksissa ei ole käytännössä mitään eroa: ne kannattavat EU:n uutta perustuslakia, rahaliittoa ja hallituksen ympäripyöreätä EU-selontekoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.