Soini: Stubb voi jatkaa ministerinä

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei kyseenalaista valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) asemaa. Soinin mielestä siihen ei ole mitään syytä.

– Minun puolestani hän voi jatkaa, Soini sanoi Brysselissä, jossa hän osallistuu Naton ulkoministerien kokoukseen.

Soini pitää hallintarekisteriuudistuksen perumista fiksuna päätöksenä. Hän on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa yhtä mieltä siitä, ettei Stubbin virheellisistä lausunnoista tarvitse tehdä tiedonantoa eduskunnalle.

Sipilä kertoi tänään käsitelleensä kriittisiä viranomaislausuntoja hallintarekisteristä Stubbin ja Soinin kanssa juuri eduskunnan kyselytunnin alla.

Soini sanoo panneensa kyselytunnilla merkille Stubbin kommentin, jonka mukaan "90 prosenttia" lausunnoista olisi ollut myönteisiä. Helsingin Sanomien mukaan luku oli tosiasiassa alla 10 prosenttia.

– Istuin siinä Stubbin ja Sipilän välissä, kyllä minä sen asian siinä reagoin. Mutta en usko, että kenelläkään oli juuri tarkkaa prosenttiosuutta laskettuna jokaikisestä lausunnosta. Tietenkin tämä oli Stubbin virhe, ja hän on sen myöntänyt.

Stubb on pyytänyt myöhemmin anteeksi virheellistä lausuntoaan.

– Minä uskon ihmisen sanaan, että se on erehdys. Jos ihminen pyytää anteeksi ja myöntää virheensä, se riittää minulle, Soini sanoi.