Soini: Suuret puolueet ajamassa EU:ta liittovaltioksi

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan kokoomus, keskusta ja sosiaalidemokraatit ovat kaikki ajamassa EU:ta liittovaltioksi.

Euroedustaja Soini arvosteli Ylen TV1:n Ykkösaamussa pisteliäästi suuria puolueita, jotka uskovat tiivistyvän yhteistyön nostavan unionin kriisistä. Soinin mukaan EU voi selvitä kriisistä vain palaamalla takaisin vapaakauppaliittoon. Hän kuitenkin huomauttaa, että päätös on jäsenmaiden käsissä.

– Jos kansat ovat todella sitä mieltä, että mennään pakkopaitaan, niin sitten mennään. Mutta ei tästä mitään tule, ei Neuvostoliitostakaan tullut.

Soini nauraa ajatukselle, että Suomi saisi Kreikalle lainaamansa rahat takaisin.

– Meidän herrat harhauttavat tietoisesti. En usko että (valtiovarainministeri) Katainen ja (pääministeri) Vanhanen todella niin luulevat.

Soinia ei vakuuta myöskään se, että perussuomalaiset saivat demareista ystävän, kun eduskunta äänesti Kreikan lainapaketista. Soini arvelee, että lainapaketin vastustaminen oli SDP:ltä taktinen veto ja hallituksessa ollessaan demarit olisivat puoltaneet lainaa muiden hallituspuolueiden tavoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.