Soini: Tynkkysen ei pidä nillittää, jos joku tarjoaa hänelle ovea

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysellä on puolueessa sananvapaus kuten kaikilla muillakin, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Soini sanoo STT:lle, että Tynkkysellä ei ole syytä valittaa siitä, jos joku tarjoaa hänelle ovea puolueesta. Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen (ps.) oli viime viikolla kysynyt Tynkkyseltä, onko hän harkinnut eroa puolueesta.

– Ei pidä nillittää siitä, että joku hänellekin tarjoaa ovea, jos hän tarjoaa puolueelle ovea hallituksesta, Soini sanoo puhelimitse Manchesterista.

Soini ei itse ota kantaa siihen, olisiko Tynkkysen parempi erota puolueesta.

Tynkkynen on perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja. Hän vaatii koolle puolueen päättävien elinten kokouksen, joka päättäisi, onko perussuomalaisten syytä enää jatkaa hallituksessa. Tynkkysen mielestä puolue on toiminut EU-politiikassa vastoin hallitusohjelmaa jo moneen kertaan.

Soini kiistää väitteen. Hänen mukaansa hallituksen jättäminen olisi rintamakarkuruutta.

– Minua ei karkurina kyllä koskaan ammuta. Jos ammutaan, sitten ammutaan rintamalla.

Kiistaa rintamakarkuripuheista

Soinin mukaan koalitiohallituksessa ei voi toimia niin, että jos kaikki ei mene oman mielen mukaan, "otetaan lelut hiekkalaatikolta pois ja lähdetään kävelemään".

Tynkkynen arvostelee Soinin puheita rintamakarkuruudesta.

– Kun käydään kriittistä keskustelua, miksi aina pyritään leimaamaan henkilöt ikävällä tavalla? Rintamakarkurikommentit ovat omiaan luomaan pelkoa, Tynkkynen sanoo STT:lle.

Soinin mielestä väite on vastuuton.

– Ei puolueessa ole mitään pelkoa eikä mitään pakkoa. Sehän on erittäin vakava ja väärä väite, jos väittää, että tällaista on. Siitä ei ole mitään näyttöä, eikä kukaan koskaan ole tullut minulle sanomaan, että häntä on uhkailtu tai painostettu.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.