Soini: Tynkkysen ei pidä nillittää, jos joku tarjoaa hänelle ovea

Perussuomalaisten Sebastian Tynkkysellä on puolueessa sananvapaus kuten kaikilla muillakin, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Soini sanoo STT:lle, että Tynkkysellä ei ole syytä valittaa siitä, jos joku tarjoaa hänelle ovea puolueesta. Soinin valtiosihteeri Samuli Virtanen (ps.) oli viime viikolla kysynyt Tynkkyseltä, onko hän harkinnut eroa puolueesta.

– Ei pidä nillittää siitä, että joku hänellekin tarjoaa ovea, jos hän tarjoaa puolueelle ovea hallituksesta, Soini sanoo puhelimitse Manchesterista.

Soini ei itse ota kantaa siihen, olisiko Tynkkysen parempi erota puolueesta.

Tynkkynen on perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja. Hän vaatii koolle puolueen päättävien elinten kokouksen, joka päättäisi, onko perussuomalaisten syytä enää jatkaa hallituksessa. Tynkkysen mielestä puolue on toiminut EU-politiikassa vastoin hallitusohjelmaa jo moneen kertaan.

Soini kiistää väitteen. Hänen mukaansa hallituksen jättäminen olisi rintamakarkuruutta.

– Minua ei karkurina kyllä koskaan ammuta. Jos ammutaan, sitten ammutaan rintamalla.

Kiistaa rintamakarkuripuheista

Soinin mukaan koalitiohallituksessa ei voi toimia niin, että jos kaikki ei mene oman mielen mukaan, "otetaan lelut hiekkalaatikolta pois ja lähdetään kävelemään".

Tynkkynen arvostelee Soinin puheita rintamakarkuruudesta.

– Kun käydään kriittistä keskustelua, miksi aina pyritään leimaamaan henkilöt ikävällä tavalla? Rintamakarkurikommentit ovat omiaan luomaan pelkoa, Tynkkynen sanoo STT:lle.

Soinin mielestä väite on vastuuton.

– Ei puolueessa ole mitään pelkoa eikä mitään pakkoa. Sehän on erittäin vakava ja väärä väite, jos väittää, että tällaista on. Siitä ei ole mitään näyttöä, eikä kukaan koskaan ole tullut minulle sanomaan, että häntä on uhkailtu tai painostettu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.