Soini haluaa pää- tai ulkoministeriksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini puhkuu uudenlaista intoa. Takana on eduskunnan ulkoasianvaliokunnan Indonesian matka ja tapaamiset yli 200 miljoonan asukkaan valtion päättäjien kanssa. Soini on ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja.

– Kansainväliset hommat kiinnostavat minua, hän toteaa ensi sanoikseen.

Pettymykseksi kaikille hänen väistymistään puolueen puheenjohtajan paikalta haikaileville hän ilmoittaa heti perään, että jos pääministerin paikka ei seuraavien eduskuntavaalien jälkeen avaudu, niin seuraavaksi hän havittelee ulko- tai ulkomaankauppaministerin tehtäviä.

Pontta ministeripestille Soini sai keskiviikkona julkaistusta (HS) mielipidemittauksesta, jossa perussuomalaiset kiilasivat yhdessä keskustan kanssa sosiaalidemokraattien edelle 18,3 prosentin kannatuksella. Kokoomuksen etumatka oli kaventunut 2,5 prosenttiyksikköön.

Ulkopoliittisen kiinnostuksensa ja presidentiksi pyrkimisen yhteyden hän kiistää kiivaasti. Perussuomalaisten puheenjohtajan tehtävässä hän aikoo jatkaa, vaikka myöntääkin reen vetämisen raskaaksi. Soinin aikana puolue on kasvanut yhdestä kansanedustajasta 39 edustajan ryhmäksi. Nyt on sadonkorjuun aika.

– En ole lähdössä mihinkään. Lähdön hetki tulee aikanaan kuin varas yöllä. En tiedä, onko siihen aikaa viisi vai kymmenen vuotta.

Soini sanoo, ettei ole niitä miehiä, jotka hyppäisivät syrjään todistaakseen millaiseen alamäkeen puolue hänen jälkeensä ajautuisi. Soinin seuraajaehdokkaat ovat vasta kasvamassa tehtävään. Seuraaja voi hyvinkin olla nainen.

Lue lisää lauantain 26.1. Keskisuomalaisesta tai osta päivän näköislehti tästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Ex-sisäministeri lisää painetta al-Holin palautuksissa Marinille ja Kulmunille – "Ei ole vain ulkoministerin asia"

Ulkoministeri Haavisto: Tällä hetkellä konkreettista operaatiota al-Holin palautuksista ei ole

Komission vihreä suunnitelma kiristää ilmastotavoitteita ja kertoo, miten niihin on tarkoitus päästä

Entinen pääministeri Rinne on valittu eduskunnan ensimmäiseksi varapuhemieheksi

Vihtavuorelainen perheenäiti oli lähistöllä, kun ruutitehtaalla räjähti – pamauksen syytä selvitetään, alue tutkitaan tarkemmin torstaina

Kaukolämmön jakelussa katkoksia Jyväskylässä – huomenna Mäyrämäki, ensi viikolla Ylioppilaskylä

Helsingin kaupungin asuntotuotannon ex-pomo kohteli alaistaan vähättelevästi ja loukkaavasti – myös kaupungille tuomio työturvallisuusrikoksesta

Yli 2,6 miljoonaa euroa apurahoja Jyväskylän yliopistoon – katso kaikki Koneen Säätiön apurahojen saajat tästä

Hallituspuolueiden kansanedustajat eri linjoilla al-Holin suomalaisten asiassa: Könttä (kesk.) vastustaa kotiuttamista – "Suomeen ei pidä terroristeja tuoda ollenkaan"

Lapsiasiavaltuutettu moittii Suomea hidastelusta lasten palautuksissa al-Holista – "Prosessi on ollut tuskaisen hidas"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.