Soini jättää Evan pääministeritentin väliin meppitapaamisen takia

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei osallistu Elinkeinoelämän valtuuskunnan pääministeritenttiin EU-puolueensa tapaamisen takia. Helsingissä pidettävään tapaamiseen on osallistumassa noin 40 europarlamentaarikkoa konservatiivien euroryhmästä ECR:stä.

Soini kertoo olevansa vastaanottamassa vieraita ja osallistumassa ryhmäkokoukseen, eikä siksi pääse osallistumaan pääministeritenttiin. ECR aloittaa tänään illalla nelipäiväiset opintopäivänsä.

Soini viestittää STT:lle, ettei hänellä ole mitään Evaa vastaan vaan kyse on aikataulusta. Helmikuussa 2011 perussuomalaisten puheenjohtaja ei saanut kutsua Evan vaalitenttiin, koska puolueen jytkyä ei osattu vielä täysin ennakoida. Tällä kertaa hänet kutsuttiin.

Shellin hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan vetämään tenttiin osallistuvat tänään illalla keskustan Juha Sipilä, kokoomuksen Alexander Stubb ja SDP:n Antti Rinne. Tentissä on tarkoitus puhua julkisten menojen hallinnasta, luottamuksen palauttamisesta politiikkaan ja Suomen muuttuneesta turvallisuuspoliittisesta asemasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.