Soini kierteli kantaansa Kreikan lisälainaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei Ylen vaalitentissä suoraan vastannut siihen, hyväksyykö puolue lisälainan myöntämisen Kreikalle, jos maa sitä pyytää. Soini kiersi ensin kysymystä palaamalla menneisyyteen.

- Olen koko viisi vuotta ollut oikeassa, että Kreikka olisi silloin pitänyt pistää eurosta ulos. Mitään isoa tartuntavaaraa ei ollut, Soini sanoi.

Kysyttäessä uudestaan Soini sanoi, että hän aikoo olla Suomen pääministeri kolmen päivän kuluttua ja että asiaan voidaan palata silloin.

- Suomen ei pitä myöntää kenellekään lisää lainaa muuta kuin täysiä vakuuksia, käteistalletuksia vastaan, Soini vastasi, kun kysymys toistettiin vielä kerran.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ilakoi Soinin siirtyneen Suomelle Kreikka-vakuudet neuvotelleen ex-valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) linjalle.

- Kuulostaa siltä, että Timo Soini haluaa kovasti hallitukseen, kun on luopumassa viimeisestä asiasta, jota on monta vuotta puhunut, Niinistö piikiti.

Soini sanoi kuitenkin, etteivät Urpilaisen vakuudet ole vakuudet vaan tuottojenvaihtosopimus.

Uusimmat

Kotimaa

Kirjailija Heikki Peuraniemi, 84, saa suoneensa ainetta, jonka sisältöä hän ei tiedä – uusi tutkimushanke pyrkii pysäyttämään Alzheimerin taudin

Lähihoitajaksi voi vielä keväällä päästä ilman soveltuvuuskoetta – kaikki oppilaitokset eivät ota kokeita käyttöön

Suomi jarruttaa Euroopasta vietävän tiedusteluteknologian tehokkaampaa valvontaa

Turvapaikanhakija ei tiennyt juristiaan oikeustaistelun aikana – Abraham kertoo joutuneensa pakkopalautetuksi hengenvaaraan väärällä nimellä

Minna Canth -kirjailija Minna Rytisalo veti pääkirjaston Minnansalin ääriään myöten täyteen – vaikuttajan Jyväskylän-vuodet nousevat nyt uuteen arvoon

Kaksikko ryösti kaupan Paraisilla, poliisi nappasi epäillyt koiran avulla

Väitöstutkimus: D-vitamiinin puutos vaikuttaa useiden sairauksien syntyyn – tämän verran suomalainen tarvitsee ravintolisää päivässä

Linja-auto ja aura-auto kolaroivat jäisellä tiellä Loimaalla –  matkustajat selvisivät säikähdyksellä

Turistibussi jumahti jyrkkään ylämäkeen Riihivuorentiellä ja valui päin puita ja sähkölinjoja – yksi loukkaantui

Vuoden Matti on meteorologi Matti Huutonen – Nykänen sai tittelin ensimmäisenä 1983

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.