Soini suomii: "Oinonen yllättää positiivisesti vain olemalla hiljaa"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo tuoreessa kirjassaan, miten kansanedustaja Pentti Oinoselle on puhuttava.

–Penalle on sanottava raa’an brutaalisti, pieni vihje ei riitä: ”Väitätkö sinä Pena, ettei minulla ole selkärankaa? Ilman minua sinä et käppäilisi täällä, vaan lykkisit Rautavaaralla potkukelkkaa.”

–Tämän jälkeen hän itsekin räjähtää nauruun ja hyväksyy sanomiseni, Soini kertoo kommunikoinnista kuopiolaisen kansanedustajan kanssa.

Hän käyttää Peruspomossa Oinosta esimerkkinä, kun kertoo, etteivät ihmiset yllätä positiivisesti. Soinin mukaan ajatus on hänen pitkäaikaisen neuvonantajansa Jukka Jusulan, joka työskentelee perussuomalaisten eduskuntaryhmän viestintäsihteerinä.

–Jos Maija on minusta hyvä tyyppi, hän ei yllätä positiivisesti, koska jo oletus on, että Maija hoitaa hommat hyvin. Yllättääkö Pentti Oinonen minut positiivisesti? Yllättää olemalla hiljaa, eipä juuri millään muulla tavalla. Penalla on kuitenkin poliittista hoksnokkaa, kansanmiehen viisautta, mutta se ei ole minulle yllätys.

Oinonen on ollut aiemmin myös perussuomalaisten varapuheenjohtaja.

Perussuomalaisten hörhöt ärsyttävät Soinia

Soini salasi sydänoperaationsa presidentinvaalien jälkeen

"Kaikille maahanmuuttokriitikoille ei mene sana perille"