Soini suunnitelmistaan: Kaikki käy aina hyvin –  Brysselissä mukana ollut Urpilainen asettuu ehdolle vain eduskuntavaaleissa

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) ei vieläkään ottanut kantaa omiin tulevaisuudensuunnitelmiinsa, kun niitä kysyttiin häneltä Brysselin ulkoministerikokouksen yhteydessä.

Soini sanoi, ettei hänellä ole hätää, vaan kaikki käy aina hyvin.

–  EU-vaalien jälkeen minä olen varmaankin hengissä ja se on jo sinänsä hieno asia.

–  Minulla on sellainen elämänasenne, että kaikki käy aina hyvin eli ei minulla mitään hätää ole, kävi miten kuten hyvänsä, Soini vastasi.

Soini järjesti aamulla Brysselissä EU:n ulkoministereille epävirallisen aamiaistilaisuuden, jossa pohdittiin EU:n roolia rauhanvälityksessä ja varsinkin nuorten roolia siinä. Mukana oli myös kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.) joka on ollut ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja vuodesta 2017.

–  Kun esittelin Jutan aamulla, kerroin, että me aloitimme parlamentaarisen uramme yhtä aikaa 2003. Istuimme vierekkäin lakivaliokunnassa, jota kutsutaan eduskunnan Siperiaksi. Sieltä on ponnistettu kohtuullisen pitkä loikka, mutta ei siinä mitään, voihan sinne palatakin, Soini kertoili ja naurahti.

Aamiaiselle osallistui EU:n ulkoministereitä sekä korkea edustaja Federica Mogherini.

Eduskuntavaaleissa ehdolla oleva Urpilainen kertoi, että hän ei ole asettumassa ehdolle EU-vaaleissa. Ajatus ehdokkuudesta kaksissa vaaleissa olisi hänen mielestään hankala.

–  Jos minun kokemukselleni on käyttöä vastuullisiin tehtäviin, olen ilmoittanut, että olen niihin valmis, Urpilainen sanoi ja muistutti asian olevan puolueen puheenjohtajan käsissä.

"Pienellä maalla ei ole varaa lokeroida ihmisiä"

Soini sanoi olevansa tyytyväinen siitä, että Suomessa pystytään nostamaan ihmisiä, riippumatta hallitus-oppositio-asetelmasta.

–  Me olemme niin pieni maa, että jos meillä on päteviä ihmisiä joihinkin tehtäviin, olisi aivan hullua, että hallitus-oppositio-rajan takia suljettaisiin näitä ihmisiä neljäksi vuodeksi pois.

–  Tämän päivän oppositio on huomispäivän hallitus. Meillä ei ole pienenä maana varaa siihen, että lokeroidaan ihmisiä.

Tiedotustilaisuus Brysselissä järjestettiin ennen tietoa Maria Lohelan (sin.) loikkauksesta.