Soinille kovaa arvostelua politiikan toimittajilta: ministerin oltava tasapuolinen, eikä henkilökohtaisesti herkkä

Politiikan toimittajat ry paheksuu kovin sanoin ulkoministeri Timo Soinin (ps) tapaa boikotoida yksittäistä mediaa.

Helsingissä ilmestyvä Hufvudstadsbladet ja sitä kustantavan KSF Median lehdet kertoivat joulukuussa Soinin lakanneen vastaamasta lehtien haastattelupyyntöihin. Soini ei ollut vastannut sellaisinkaan haastattaluihin, jotka koskivat hänen työtään ulkoministerinä.

Soini itse kertoi, ettei anna HBL:lle tai sen kustantajan lehdille haastatteluita, koska hänen oli lehdissä vihjailtu olevan rasisti.

Poliitikan toimittajia edustavan Politiikan toimittajat ry muistuttaa, että ministerin on kohdeltava tiedotusvälineitä tasapuolisesti.

– Virkavalassaan ministerit vakuuttavat toimivansa oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Politiikassa, erityisesti ministerinä, on kestettävä välillä kovaakin arvostelua. Arvostelun ei saa antaa vaikuttaa ministerille kuuluvaan velvollisuuteen tiedottaa asioista tasapuolisesti, yhdistyksen hallituksen nimissä annetussa tiedotteessa muistutetaan.

Yhdistyksen mukaan ministerillä on vähemmän liikkumavaraa suhteessaan mediaan kuin kansanedustajalla tai puolueen puheenjohtajalla. Ministerin on kohdeltava tiedotusvälineitä tasapuolisesti. Siksi yhdistys vaatii Soinia purkamaan boikottinsa. Samalla yhdistys toivoo samanlaista tasapuolisuutta kaikilta valtioneuvoston jäseniltä.

Soini itse kommentoi kohua ennen joulukuuta lupaamalla, että HBL:n uusiin haastattelupyyntöihin voidaan mahdollisesti vastata tänä vuonna.

Uusimmat

Kotimaa

Tykistöupseeri piirsi kannonnokassa kosmoskynällä nuotteja vihkoon – elokuussa tämän suosikkisäveltäjän arkiston aarteita lauletaan keskellä metsää Viitasaarella

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.