Soinille kovaa arvostelua politiikan toimittajilta: ministerin oltava tasapuolinen, eikä henkilökohtaisesti herkkä

Politiikan toimittajat ry paheksuu kovin sanoin ulkoministeri Timo Soinin (ps) tapaa boikotoida yksittäistä mediaa.

Helsingissä ilmestyvä Hufvudstadsbladet ja sitä kustantavan KSF Median lehdet kertoivat joulukuussa Soinin lakanneen vastaamasta lehtien haastattelupyyntöihin. Soini ei ollut vastannut sellaisinkaan haastattaluihin, jotka koskivat hänen työtään ulkoministerinä.

Soini itse kertoi, ettei anna HBL:lle tai sen kustantajan lehdille haastatteluita, koska hänen oli lehdissä vihjailtu olevan rasisti.

Poliitikan toimittajia edustavan Politiikan toimittajat ry muistuttaa, että ministerin on kohdeltava tiedotusvälineitä tasapuolisesti.

– Virkavalassaan ministerit vakuuttavat toimivansa oikeudenmukaisesti ja puolueettomasti kansalaisten ja yhteiskunnan parhaaksi. Politiikassa, erityisesti ministerinä, on kestettävä välillä kovaakin arvostelua. Arvostelun ei saa antaa vaikuttaa ministerille kuuluvaan velvollisuuteen tiedottaa asioista tasapuolisesti, yhdistyksen hallituksen nimissä annetussa tiedotteessa muistutetaan.

Yhdistyksen mukaan ministerillä on vähemmän liikkumavaraa suhteessaan mediaan kuin kansanedustajalla tai puolueen puheenjohtajalla. Ministerin on kohdeltava tiedotusvälineitä tasapuolisesti. Siksi yhdistys vaatii Soinia purkamaan boikottinsa. Samalla yhdistys toivoo samanlaista tasapuolisuutta kaikilta valtioneuvoston jäseniltä.

Soini itse kommentoi kohua ennen joulukuuta lupaamalla, että HBL:n uusiin haastattelupyyntöihin voidaan mahdollisesti vastata tänä vuonna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.