Soinilta "isällinen ohje" Tynkkyselle: Keskity muihin asioihin

Soini ei kommentoi kysymystä siitä, voiko Tynkkynen asettua kuntavaaliehdokkaaksi perussuomalaisten riveissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kehottaa puolueen nuorisojärjestön entistä puheenjohtajaa Sebastian Tynkkystä keskittymään uusiin asioihin poliittisessa toiminnassaan. Tynkkynen sai maanantaina Oulun käräjäoikeudelta sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.

– Sanoisin Tynkkyselle sellaisen isällisen pitkän linjan poliitikon ohjeen, että joskus kannattaa keskittyä vaikka opiskelijoiden sosiaalisiin kysymyksiin ja nuorten työllisyyteen eikä kontata vaipoissa Suurkirkon portailla tai julkaista tämän tyyppisiä kirjoituksia, Soini sanoi STT:lle.

– Tässä maassa voi politiikkaa tehdä ihan tosissaan. Nyt on ryhdistäytymisen paikka, Soini jatkoi.

Soini ei kommentoi kysymystä siitä, voiko Tynkkynen asettua kuntavaaliehdokkaaksi perussuomalaisten riveissä. Hänen mukaansa ehdokasasettelusta Oulussa vastaa Oulun perussuomalaiset.

Tynkkynen ei vielä maanantaina osannut sanoa, aikooko hän valittaa tuomiostaan. Soini suosittelee Tynkkyselle samanlaista suhtautumista tuomioonsa kuin kansanedustaja Teuvo Hakkaraisella (ps.), joka ei valittanut omasta tuomiostaan. Hakkarainen tuomittiin tämän kuun alussa sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

 – Oikeuden tuomiot tuntuvat varmaan joidenkin mielestä epäoikeudenmukaisilta, mutta ei me kansalaiset voida valita, mikä oikeuden päätös meille kelpaa ja mikä ei, Soini sanoi.

Soini kommentoi Tynkkysen tapausta STT:lle puhelimitse Brysselistä, missä hän osallistui EU:n ulkoministerikokoukseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.