Soininvaara: Suomessa ei enää osata tehdä päätöksiä

Eduskunnasta pois jättäytyvä vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara moittii, ettei Suomessa osata enää tehdä päätöksiä, vaikka erityisesti nykyinen taloustilanne niitä vaatisi.

Soininvaara sanoo Savon Sanomissakin sunnuntaina julkaistussa blogikirjoituksessaan, että kansassa ei ole vikaa, sillä suomalaiset hyväksyvät vaikeatkin ratkaisut. Poliitikot sen sijaan pelkäävät hänen mukaansa liikaa kansalaisten tuomiota ja tekevät vesitettyjä päätöksiä.

Hänen mielestään politiikan pelisäännöissä on jotain pielessä. Työmarkkinajärjestöjä Soininvaara moittii neliraajajarruttajiksi, joiden ajattelu on vanhakantaista.

Eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1987 tullut Soininvaara ilmoitti kuluneella viikolla, ettei ole enää ehdolla vaaleissa. Hän sanoi mielenkiintonsa siirtyneen puoluepolitiikasta muunlaiseen vaikuttamiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rekka suistui yöllä Nelostieltä Viitasaarella ja pyyhkäisi mukaansa kylätalon kulmaa – nosto-operaatio hidastaa liikennettä useita tunteja

Kun Suomi on kotimaa ja sukunimi: Itsensä Miss Finlandiksi esitellyt Heidi Suomi on saanut kuulijat huvittumaan – "Se on aiheuttanut ihmetteleviä katseita"

Mies kuoli huoneistopalossa Kaarinassa

Yön uutiskooste: Tänään juhlitaan 102-vuotiasta Suomea, Linnan juhlien teemana tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu, useita mielenosoituksia luvassa

Huhumylly SDP:ssä kiihtyy pääministerivaalin alla: ”Ilman muuta tiukka tilanne tuo jännitteitä puolueen sisälle”

Kahdesti haavoittunut veteraani juhlii tänään Linnassa – näin jämsäläinen Viljo Nokelainen kertoo sotatiestään

Keski-Suomeen yksi uusi eversti ja reservin majuri – katso tästä kaikki ylennyksen saaneet

HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta

Linnassa juhlistetaan luotettavan tiedon välittämistä – Niinistön mukaan nykyaika on omiaan luomaan tilaa puolitotuuksille ja valheille

Liput nousevat salkoon 102-vuotiaalle Suomelle – valtakunnallinen paraati marssii Tampereella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.