Sopimuspalokunnat haluavat mukaan uudistamaan pelastustoimea

Sopimuspalokunnat on otettava huomioon pelastustoimea uudistettaessa, vaatii Suomen Sopimuspalokuntien Liitto kannanotossaan.

Liitto muistuttaa, että paloasemien ja palokuntien verkosto on harva. Niinpä nykyiset sopimuspalokunnat on saatava sujuvasti siirtymään uuteen järjestelmään. Jos näin ei käy, kansalaiset eivät saa riittävää pelastustoimen palvelua koko maassa, kannanotossa sanotaan.

Suomessa on 709 sopimuspalokuntaa, joista noin 490 on vapaaehtoista palokuntaa, parisataa henkilökohtaisen sopimuksen sopimuspalokuntaa ja parikymmentä työpaikkasopimuspalokuntaa. Näissä toimii noin 13 400 hälytyskelpoista palokuntalaista.

Viime vuonna sopimuspalokunnan asemalta lähti paloauto liki 75 300 kertaa. Viidessä minuutissa hälytyksestä käytössä on 1 400 sopimuspalokuntalaista.

Keski-Suomessa sopimuspalokuntia on yhteensä noin 30 kappaletta, esimerkiksi Haapamäellä, Jyskässä, Jyväskylässä, Jämsässä, Jämsänkoskella, Karstulassa, Äänekoskella ja Vaajakoskella.

Uusimmat

Kotimaa

Valtion omaisuutta on pantu lihoiksi jo aiemmin miljardien edestä – Tuloja on käytetty hankkeisiin ja yleisiin menoihin

Hallitusneuvottelijat vaitonaisia omaisuuden myynnistä: "Eri kausilla toimitaan eri tavoin, se on se periaate"

Ylen mittaus: Kokoomus eurovaaleissa suosituin puolue, vihreät ja perussuomalaiset kisaavat kakkossijasta

Nuoret stressaavat alavalintaa ja iso osa pitää välivuoden – yliopiston suosio säilyy, mutta moni uskoo, että pelkkä koulutus ei takaa töitä

Biseksuaali nainen saa usein kevytkenkäisen leiman: "Ajatellaan helposti, että hän on kiinnostunut enemmän kuin yhdestä ihmisestä"

Rahavääntö jatkuu hallitusneuvotteluissa, seuraavaksi aletaan karsia työryhmissä tehtyjä ehdotuksia

Kesäsää katoaa, lämpö putoaa alle ajankohdan keskiarvon

Britanniassa ja Hollannissa äänestetään jo tänään EU-vaaleissa – tuloksia ei ole luvassa ennen sunnuntaita, jolloin suurin osa jäsenmaista äänestää

Ylöjärvellä syttynyt hallipalo näkyi liekkimerenä Tampereen keskustaan saakka

Lastensuojeluyksikössä Mänttä-Vilppulassa syttyi tulipalo, ohjaaja sai pelastettua kaikki lapset ulos –  "Evakuointi onnistui häneltä todella hyvin", palomestari kehuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.