Festari myy alelippuja, ei kertonut kenellekään – "Tähkän kuuntelemisesta pitäisi maksaa seteleitä"

SuomiPOP-festivaalin promoottori Timo Isomäki kertoo, että alueen asukkaat on pyritty ottamaan huomioon. Hän kertoo, että soitto loppuu kello 23 jokaisena iltana, mutta että tapahtuman järjestäminen kaupunkialueella aiheuttaa väkisinkin pientä haittaa.

Isomäen mukaan alueen asukkaille on jaettu yksi kolmen päivän festivaalilippu taloutta kohden.

– Yhden lipun antaminen taloutta kohden on linjanveto, jonka mukaan olemme päättäneet mennä, Isomäki sanoo.

– Heillä on myös ollut mahdollista ostaa edullisesti kolmen päivän lippu kauttamme sovittuna aikana; tulemme vastaan kokonaishinnassa. Näin olemme pyrkineet huomioimaan alueen asukkaat.

Kuka tietää alelipuista?

Vaihdekujalla asuva henkilö kertoo, ettei ilmaislippuja ole jaettu kuin niihin talouksiin, joissa parveke osoittaa Veturitallien aukion suuntaan. Useita vuosia talossa asunut henkilö on ollut asiasta harmistunut ja kertoo lähettäneensä Radio SuomiPOP -festivaalin vastaavalle tuottajalle Hannu Haljalalle sähköpostia asiasta.

– Kirjoitin vuonna 2009 hänelle, että asun Veturitallin talossa ja luin rappukäytävän ilmoitustaulultamme löytyneestä infosta, että asukkaat, joiden parveke on esiintymisalueelle päin saavat ilmaisliput kaikille päiville. "Ihan kiva heille, mutta hehän kuulevat ja näkevät esiintyjät muutenkin", asukas sanoo kirjoittaneensa.

Asukas sanoo parvekkeensa osoittavan Vaihdekujan sisäpihalle päin.

"Eikö meille toisella puolellakin asuville voitaisi liput antaa? Veikkaan, että ainakin meille maan tasalla asuville saattaa jotain pientä häiriötäkin aiheutua juhlakansasta", asukas lukee lähettämänsä sähköpostin Keskisuomalaiselle.

Vaihdekujalla asuva henkilö ei ole itse tapahtumasta pahoillaan, vaan kertoo pitävänsä siitä, että alueella on elämää ja toimintaa.

"Mutta kerran, kun takapihalla on festarit, niin olisihan niitä kiva käydä vilkaisemassa ilman, että tarvitsee maksaa useita kymppejä", asukas sanoo sähköpostissa olleen.

Asukas sanoo, ettei vastaava tuottaja Hannu Haljala vastannut sähköpostiin koskaan.

Alennetuista lipun hinnoista Keskisuomalaisen tavoittamalla asukkaalla ei ollut tietoa.

– On kyllä erikoista, että alesta ei mainita missään, jos tällainen kerran on, asukas ihmettelee.

"Lauri Tähkän kuuntelemisesta setelirahaa"

Tilanne on hämmästyttänyt myös toista Vaihdekujan asukasta, jonka parveke osoittaa Veturitalleille päin. Postiluukusta työnnettiin viime viikolla kirje, jossa oli yksi lippu festivaaleille.

– Tyylikkyys ja tahdikkuus puuttuu tässä nyt järjestäjiltä täysin. Yksi lippu per asunto on aika ylimielistä touhua, varsinkin kun taloissa asuu perheitä, pariskuntia ja useamman vuokralaisen kämppisyhteisöjä. Kohteliasta olisi jakaa alueen asuntoihin yhtä monta lippua kuin kämpässä on asukkaita, nimettömänä pysyttelevä Vaihdekujan asukas sanoo.

– Toisaalta sekin olisi riittämätön korvaus siitä, että omalla takapihallani soittavat Lauri Tähkä ja Yö. Siitä kärsimyksestä pitäisi maksaa selvää setelirahaa, asukas murjaisee.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .