Sortumisvaara sulki Vehkahallin toistamiseen – lumikuorma putsattiin ja halli avataan maanantaina

Sortumisvaaran vuoksi suljettuna ollut Vehkahalli Jyväskylän Kortesuolla ennätti olla avoinna vain kaksi päivää, kun sortumisvaara uusiutui ja halli suljettiin uudestaan.

Ylipainehallin katon huomattiin painuneen kasaan lumen ja jään painosta tammikuun lopussa, jolloin tila asetettiin käyttökieltoon. Nostolava-auton avulla katolta putsattiin pois kolmekymmensenttinen jääkerros ja halli avattiin 1,5 viikon sulkuajan jälkeen viime keskiviikkona. Perjantaina katon havaittiin kuitenkin olevan uudestaan notkolla.

– Ilmeisesti kaikkea jäätä ja lunta ei saatu kerralla pois. Katto oli keskeltä reilusti notkollaan ja riskit olivat olemassa, joten tyhjensimme hallin ja tiedotimme seuroja viikonlopun käyttökiellosta, Jolli Rytkönen Jyväskylä kaupungilta kertoi.

Sunnuntaina nostoauto kävi putsaamassa katon ja Rytkösen mukaan halli avataan käyttöön jälleen maanantaina.

Halli on käytössä päivittäin kello 8–22, joten monen seuran vuorot peruuntuivat viikonlopulta. Hallin sulkemisen vuoksi peruuntui esimerkiksi JyPK:n Suomen Cupin lauantainen ottelu Oulun ONS:ää vastaan. Peli siirrettiin pelattavaksi ensi lauantaina 16. helmikuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .