Sosiaaliturvan väärinkäyttöön halutaan puuttua hanakammin

Kolmannes suomalaisista haluaa, että tuleva hallitus puuttuu selvästi edeltäjäänsä hanakammin sosiaaliturvan väärinkäytöksiin. Tämä käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön tilaamasta selvityksestä.

65 prosenttia vastanneista haluaisi, että hallitus puuttuisi vähintään jonkin verran nykyistä enemmän sosiaaliturvan väärinkäytöksiin.

Kyselyyn vastanneille esiteltiin vajaat 40 tavoitetta ja heiltä kysyttiin, miten paljon aktiivisemmin uuden hallituksen pitäisi edistää kutakin tavoitetta.

Valtaosa suomalaisista, 70 prosenttia, haluaisi hallitukselta tiukempaa otetta sosiaali- ja terveyspalveluiden saannin turvaamisessa. Lähes saman verran vastanneista toivoisi, että hallitus panostaa enemmän kuntien talouden ja palveluiden turvaamiseen. Valtaosa vastanneista toivoo myös julkisten palveluiden uudistamista tai tehostamista.

Sen sijaan vain harva, ainoastaan kolme prosenttia, toivoo hallituksen panostavan lisää talousvaikeuksiin joutuneiden EU-maiden tukemiseen.

Selvityksen toteutti TNS Gallup ja siihen vastasi helmikuussa 1 022 suomalaista. Virhemarginaali on suurimmillaan vajaa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.