"Sote-uudistuksen vastustamiseen käytetyllä energialla lämmitettäisiin puoli Suomea"

Sipilä lietsoi keskustaväkeä vaalivimmaan puoluevaltuuston kokouksessa

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Juha Sipilän mukaan sote- ja maakuntauudistuksen vastustamiseen käytetään Suomessa tällä hetkellä "hurjan paljon energiaa".

– Tämän uudistuksen ympärillä pyörivällä kohinalla lämmitettäisiin puoli Suomea pakkaspäivänäkin, Sipilä vitsaili puheessaan keskustan puoluevaltuustolle Lahdessa.

– Kun tämä vastustamisen energia saadaan käännettyä joka paikassa toimeenpanoon, uudistus menee vauhdilla maaliin.

Sipilän mukaan keskustan tavoitteena on uusia ykköspaikka ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Hän sanoi uskovansa, että Sotkamon kesäkuisesta puoluekokouksesta lähtee vahva ja yhtenäinen voittajajoukkue tuleviin vaaleihin.

– Viime vaalikausi oli sinipunan opinnäyte, arvosanana hylätty. Lopputuloksena oli 100 000 työtöntä, ja Suomi jäi uudistamatta. Toiseen tällaiseen vaalikauteen Suomella ei ole varaa, Sipilä julisti.

"Saavutukset eivät näy kannatusluvuissa"

Sipilän mukaan seuraavan hallituskauden tavoitteeksi on asetettava työllisyysasteen nostaminen 75 prosenttiin.

– Jotta tuohon tavoitteeseen voidaan päästä, työmarkkinauudistuksia on jatkettava. Samoin paikallisen sopimisen on mentävä aimo loikka eteenpäin.

Sipilä listasi puheessaan hallituksensa saavutuksia ja muistutti kuulijoita siitä, että hänen hallituksensa aikana on syntynyt 90 000 uutta työpaikkaa ja talouskasvu on noussut lähes kolmeen prosenttiin. Hän muistutti myös, että hallitus saavuttaa 72 prosentin työllisyysastetavoitteensa tällä vaalikaudella.

– Tämä ei kuitenkaan näy meidän kannatusluvuissamme, Sipilä manasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.