Sote-valiokunnassa jälleen eripuraa – oppositio ihmettelee ministeriöstä tuotuja lisäselvityksiä

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan oppositioedustajat ihmettelevät, että valiokunnan käsittelyssä olevaan valinnanvapauslakiin on edelleen tuotu uusia lisäselvityksiä ministeriöstä.

Sote-valiokunnan puheenjohtaja Kiuru toivoo, että valinnanvapausmietinnön pohja ei enää muuttuisi. Kiuru kommentoi asiaa ennen kello 19 alkanutta valiokunnan ylimääräistä kokousta.

Kiuru arvioi, että tämän päivän täydennyksien jälkeen valiokunnalla voisi viimein olla valinnanvapaudesta sellainen luonnospohja, joka ei enää muuttuisi.

Valiokunnan istunto keskeytyi tänään ennen aikojaan hallituksen ja opposition edustajien erimielisyyksiin.

Opposition edustajat olisivat halunneet lisää aikaa uuteen valinnanvapausmateriaaliin perehtymiseen ja ehdottivat siirtymistä maakuntia käsitteleviin pykäliin, mutta hallituspuolueet halusivat jatkaa valinnanvapauden käsittelyä.

Valiokunnassa istuva perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen kertoo, että valiokuntaan tuotiin uusia valinnanvapauspykäliä viimeksi eilen illalla ja pykälien perustelut tänään aamulla.

–  Kuka pysyy enää kärryillä soten valmistelussa ja tässä sekamelskassa? Lakipykälät ovat sekaisin, ja mitä enemmän niitä viilaa, sitä hankalammaksi käy, Juvonen sanoo tiedotteessaan.

Rkp:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi pitää valiokunnan työskentelytapaa kestämättömänä.

− On täysin mahdotonta saada kokonaiskuvaa valinnanvapaudesta, joka koostuu kymmenistä ehdotuksista, lisäyksistä ja selvityksistä, Rehn-Kivi sanoo tiedotteessaan.

Heikkinen: Aivan normaali käytäntö

Valiokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) pitää valitettavana, että valiokunnan ja ministeriön virkamiesten välinen kanssakäyminen otetaan politikoinnin välineeksi.

–  On aivan normaalia, että mietintöluonnosten tekstejä hiotaan aivan loppuun saakka – sehän itse asiassa on valiokunnan perustyötä, Heikkinen kommentoi STT:lle.

–  Lisäksi ihmettelen sitä, miksi oppositio äänestyttää valiokunnan esityslistasta päivittäin haluten muuttaa käsittelyssä olevia asioita. Tämä vie valtavasti kokousaikaa hukkaan varsinaiselta lakitekstien käsittelyltä.

Sote-valiokunnassa on viime päivinä käsitelty lähinnä valinnanvapauslakia, eikä lakipaketin niin kutsutun emolain käsittely ole juuri edennyt.

Valiokunta pitää tänään ylimääräisen kokouksen illalla kello 19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eduskunnan sote-valiokunta saa lisää kokousaikaa keskiviikkoillaksi – paineet sote-uudistuksen käsittelyn edistämiseksi ovat edelleen suuret

Sote-valiokunnassa kireä ilmapiiri, mutta jäsenet kiistävät huutamisen

Kaikkonen: Keskustan ryhmä on yhtenäinen sote-asiassa –  "itsekin saatan kuulua painostajiin"

Sairaalakysymys hiertää hallitusryhmien välillä sote-valiokunnassa – kiistan keskiössä Vaasan keskussairaalan asema

Uusimmat

Kotimaa

Sanna Inkisen uutisanalyysi: Naiset johtavat lomautus- ja työttömyystilastoja – Kirivätkö miehet syksyllä ohi?

Tässä on Pihtiputaan sunnuntaisen palon sankari: Kiinteistönhoitaja Juhani Logren, 53, syöksyi palavaan rivitaloon ja pelasti todennäköisesti ihmishengen – päätyi itsekin sairaalahoitoon

Kertakäyttömaskin hinta pyörii euron paikkeilla, eli mahdollisen THL-suosituksen noudattaminen voi maksaa 100–200 euroa – "Varmasti suomalaiset osaavat käyttää"

Soininvaaralta kova väite: Haavisto poliittisen vainon kohteena, vihreillä kannatuksen kannalta väärät salkut

Soininvaara lyttää ABC-Suomen: "Kaupunkien houkuttelevuus on vähäistä, koska ne ovat niin rumia"

Jyväskylän uusi kiinteistöjohtaja varoittaa muiden taloinvestointien lykkäyksistä, jos Hippoksen suurhanke kaatuu

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.