Sotilaan perhe ei saa lentää ilmaiseksi armeijan koneella – Verottaja voitti kiistan Ilmavoimien edusta

Ilmavoimat on hävinnyt Helsingin hallinto-oikeudessa Verohallintoa vastaan nostamansa jutun. Ilmavoimat valitti hallinto-oikeuteen verottajan ennakkopäätöksestä, jonka mukaan vapaa-ajan matkustus Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneilla on veronalaista tuloa Puolustusvoimien henkilökunnalle ja heidän läheisilleen.

Hallinto-oikeus vahvisti verottajan näkemyksen toteamalla, että Ilmavoimien käytäntö on katsottava veronalaiseksi tuloksi sekä ennakkoperintälain tarkoittamaksi palkaksi, josta Puolustusvoimien on toimitettava ennakonpidätys.

Ilmavoimat on valittanut Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO). Näin ollen Helsingin hallinto-oikeuden päätös ei saanut lainvoimaa.

– Päätökseemme menee vielä joitakin kuukausia, koska asian kuulemiset ovat kesken, eikä istuntoakaan ole pidetty, tietopalvelupäällikkö Satu-Maarit Tarkkanen KHO:sta totesi torstaina.

Ilmavoimien tulkinnan mukaan verotettavaa etuutta ei synny, koska kyseinen matkustaminen on satunnaista ja sen saamiseen liittyy paljon epävarmuustekijöitä. Käytännössä Ilmavoimien koneiden kyytiin on päässyt vain, jos koneessa on ollut tilaa. Lennosta ei ole peritty maksua.

Ilmavoimat keskeytti verottajan tulkinnan kohteena olleen vapaa-ajan matkustamisen heti verottajan ennakkopäätöksen jälkeen. Jos KHO ei muuta hallinto-oikeuden ratkaisua, joutunevat lentoedusta hyötyneet maksamaan jälkiveroja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ilmavoimat valitti verottajan tulkitsemasta matkaverosta

Lentoedun verokohtelu selvitetään

AL: Kenraalien perheenjäseniä lentänyt ilmaiseksi armeijan koneilla

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.