Sotkuiset pihamaat aiheuttavat närää – ilmoitus viranomaiselle usein auttaa

Yhteydenotto ja ilmoitus tarkastuskäynnistä saattoi riittää Väinölässä, missä naapurit olivat valittaneet omakotitalon epäsiististä pihasta. Vuokraomakotitalon vuokranantaja on Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy (JVA).

– Kävimme paikan päällä, ja mitään erityisen häiritsevää ei meidän silmiimme osunut. Asukas kertoikin raivanneensa pihalta tavaroita pois saatuaan tarkastusilmoituksen. Koska käyntimme aikana oli juuri satanut lunta, vilkaisemme pihan vielä keväällä uudestaan, kertoi tekninen isännöitsijä Timo Salmelainen JVA:sta.

Salmelaisen mukaan valitukset epäsiisteistä pihoista ovat vähentyneet vuosien varrella, ja toisaalta viranomaisilla ei riitä resursseja kierrellä alueilla.

– Näkyyhän tuolla pihamaita, joista takavuosina olisi lähtenyt kehotus siistimiseen, sanoi Salmelainen.

Ei mikään iso ongelma

Rakennusvalvoja Antti Kalliola Jyväskylän kaupungilta myötäilee Salmelaista. Ei riitä enää aikaa ja ihmisiä julkisivukierroksille.

– Asukkailta tulee vuosittain ehkä kymmenkunta ilmoitusta, eli mistään isosta ongelmasta ei puhuta. Pihamaat, joita on kehotettu siivoamaan, on myös siivottu. Yhtään tapausta en muista, missä olisi menty uhkasakoille asti tai teetetty siivous asukkaan kustannuksella, sanoi Kalliola.

Epäsiisteys on osittain myös katsojan silmissä, ja naapuria häiritsevät tavarat ja esineet voivat olla asukkaalle asiallisesti varastoituja tarve-esineitä.

Myös asian valvonta ratkeaa sen mukaan, on kyse jätelain vastaisesta roskaamisesta vai sen kaltaisesta varastoinnista, mikä kuuluu rakennusvalvonnalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .