Speaker's Corner sai uudet juontajat

Kauko Tuupaisen entinen avustaja ottaa päävastuun.

Speaker´s Cornerin eli Puhujan Kulman puhetilaisuudet jatkuvat uusien juontajien vetämänä Jyväskylän Kirkkopuistossa. Tapahtuman ideoija ja toteuttaja Kauko Tuupainen (ps.) julkisti vapunpäivän tilaisuudessa maanantaina, että uudet juontajat ovat Tapani Mäki ja Juha Vimpari. Mäki muistetaan ex-kansanedustaja Tuupaisen eduskunta-avustajana.

Lontoon Hyde Parkista kummunnut Jyväskylän versio sai ensipuhujat 10. syyskuuta 2005. Tuolloin kirkkopuiston aurinkoisen mikin ääreen astelivat Susanna Huovinen (sd.), Tuija-Elina Lindström (vihr.), Petri Neittaanmäki (kesk.), Juhani Starczewski (kd.) ja Henna Virkkunen (kok.).

Maanantainen vapunpäivän tilaisuus oli järjestyksessään jo viideskymmenes. Virkkunen ja Starczewski olivat jälleen puhujien joukossa. Myös takavuosien kunnallispolitiikassa värikkäitä puheita pitänyt Jouni Vauhkonen (vihr.) palasi mikin ääreen. Tuupainen on vuosien aikana palkinnut kolmikon vuoden puhujina. Kauko Isomäki (ps.) puolestaan paikkasi vatsatautiin sairastuneen Jorma Uskin (ps.) puhevuoron.

Tuupainen on jättäytynyt pois valtakunnallisesta ja kunnallisesta politiikasta, ja päätti jättää myös poliittisten puheiden tilaisuuksien vetovastuun.

– Tapani Mäki, entinen avustajani on siinä vähän nokkana ja Vimpari auttaa. Kokoonnumme kolmistaan loppuviikosta pohtimaan tapahtumaan uudistuksia. Seuraava on tarkoitus pitää kesäkuussa. Ajatus on saada puhujan ja yleisön välille hieman debattia, paljastaa Tuupainen jatkosta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .