Stubb: Hallintarekisteriä ei viedä enää eteenpäin

Hallitus lopettaa kiistellyn hallintarekisteriuudistuksen valmistelun. Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi puheenjohtajakolmikon ja hallituspuolueiden päättäneen asiasta yksimielisesti aamulla.

Stubbin mukaan hallituspuolueet ovat yhtä mieltä siitä, että hallintarekisterin vieminen eteenpäin ei ole tässä tilanteessa järkevää.

– Tällä aikataululla ei ole mahdollista tehdä esitykseen sellaisia muutoksia, joilla kyettäisiin vastaamaan viranomaisten esittämiin huoliin. Olen myös itse tehnyt virheitä prosessin kuluessa, eikä valmisteluprosessi kokonaisuutena ole herättänyt luottamusta, Stubb perusteli.

 Arvopaperikeskusasetuksen valmistelua jatketaan nyt ilman hallintarekisteriä. Uudelleen valmisteltu esitys annetaan eduskunnalle ensi keväänä.

Hallintarekisteri on herättänyt runsaasti arvostelua esimerkiksi poliisissa ja veroviranomaisissa. Hallituspuolueista perussuomalaiset on vastustanut hallintarekisteröintiä.

– Arvopaperikeskusasetus on mielestäni tärkeä, ja se on syytä tuoda nopeasti eduskunnan käsittelyyn. Mutta on erittäin hyvä, että hallintarekisteri irrotettiin lakihankkeesta, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen puolueen tiedotteessa.

Perussuomalaisten mielestä lakiuudistus olisi lisännyt osakeomistusten salaamista tuomatta merkittäviä hyötyjä yhteiskunnalle.

Vihreiden, vasemmistoliiton ja sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmät vaativat, että valtiovarainministeri antaa eduskunnalle selvityksen kaikista antamistaan virheellisistä lausunnoista ja valtiovarainministeriön omaksumasta tiedotuslinjasta.

– Olen valmis antamaan kaiken informaation eduskunnalle, Stubb sanoi.

Uusimmat

Kotimaa

Kuljettaja osui koululaisiin suojatiellä – poliisi huomautti lasten kännykänkäytöstä

Uusia syytekohtia julki kadonneen ilomantsilaismiehen tappojutussa – taposta syytettyä epäillään pontikkatehtailusta

Vastaantulevien kaistalla Muuramessa kolaroinut rattijuoppo sai ehdollista vankeutta ja sakkoja

Kehitysvammaisten lasten oikeudet eivät toteudu Suomessa – videojoulukalenteri antaa äänen Eemelille ja 23 muulle lapselle, joita ei yleensä kuulla

Oikeus hylkäsi syytteen petoksesta: "Kelan tukihakemus saattaa olla vaikea täyttää varsinkin ikääntyneemmille"

Lumi ja Pyry innoittivat kutojia eläinpuiston kilpailussa – Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastolle saapuu Ähtäristä pehmeitä joulupaketteja

Apteekki ryöstettiin Karstulassa – tekijä kiinni etsintöjen jälkeen

Irtisanotun kunnanjohtajan mies kertoi perheen piinasta Kittilässä – "Meillä ei ollut normaalia perhe-elämää"

Kiista liikenneympyrän väistämissäännöistä kärjistyi Jyväskylässä – pyöräilijä raahautui paikalta paenneen henkilöauton mukana

Nahkasiipi, Osaton tai Tukipylväs olisi kelvannut Suomessa sukunimeksi vielä sata vuotta sitten – näin eri sukunimet sijoittuvat maassamme aikakausittain

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.