Stubb: Kiviniemi ei puhutellut Venäjä-lausunnoista

Ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan hallituksen Venäjä-linja on yhtenäinen. Hän kiistää, että pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) olisi puhutellut häntä kokoomuksen viimeviikkoisista Venäjä-lausunnoista.

Kiviniemi sanoi eilen Ylen pääministerin haastattelutunnilla, että hän on käynyt Stubbin kanssa keskustelun "ulkopolitiikan käytöstavoista".

Stubb tarkentaa STT:lle käyneensä kertomassa Kiviniemelle, mitä puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen oli Venäjästä lausunut, sekä todenneensa, etteivät lausunnot ole ristiriidassa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon tai Venäjä-ohjelman kanssa.

– Keskustelu oli erittäin hyvä, ja kyllä Mari Kiviniemi, kokoomus ja me kaikki olemme aivan yhtenäisellä linjalla tässä, Stubb vakuuttaa.

Kokoomusministerit arvioivat viime viikolla puolueen kesäkokouksessa, etteivät Venäjän rahkeet riitä taloudelliseksi suurvallaksi, vaikka se sellainen haluaisi olla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Mökkiläiset ja pyöräilijät työllistävät keskussairaalan päivystystä kesällä – "Päivystykseen kannattaa tulla vain kiireellisten vammojen kanssa"

Yön uutiskooste: Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteet, lämpöennätyksiä rikki maailman pohjoisimmassa asutuskolkassa, Suomesta tuli tasavalta sata vuotta sitten

Ostaisitko sinä käytetyn wc-pytyn Viitasaarelta? – kaupunki "konmarittaa" varastojaan kiertotalouden nimissä, jotta ne eivät olisi turhien tavaroiden säilytyspaikkoja

Yksi kuoli nokkakolarissa Oulun Kiimingissä

Suomalaiset päivittävät innokkaasti osaamistaan työelämässä – suurin osa myös valmis kouluttautumaan uudestaan, jos he jäisivät työttömiksi

Antti Rinne esittelee tänään Euroopan parlamentissa Suomen tavoitteita puheenjohtajakaudelle

Sata vuotta sitten vahvistui, ettei Suomesta tulisi kuningaskuntaa

Riitojen repimä Konneveden seurakunta selvittää välejään ulkopuolisten työsuojeluviranomaisten kanssa

Keskisuomalaisen yrittäjän perinnöstä vuosien oikeustaistelu – 3 100 euron kiista aiheutti viisinkertaiset oikeuskulut

Poliisikoira löysi kadonneen vanhuksen Varkaudessa, mutta puri häntä jalkaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.