Stubb: "Minut ja Janin erottaa vain taskuliina"

Kun paneelikeskustelun aiheena on työ, kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaita on vaikea erottaa toisistaan. Oulussa kampanjansa tänään aloittaneet Paula Risikko, Jan Vapaavuori ja Alexander Stubb toistelivat kilvan kannattavansa työn tekemisen ja teettämisen kannattavuutta ja yrittäjyyden tukemista. Erityisesti Vapaavuoren ja Stubbin puheenvuorot olivat niin samankaltaisia, että Stubb äityi vitsailemaan asiasta.

- Minut ja Janin erottaa vain se, että minulla on taskuliina ja Janilla ei.

- Ja minulla on sukkahousut, heitti Risikko.

Merkittävin mielipide-ero tuli esiin kysymyksessä ammattiyhdistysliikkeen roolista. Risikko puolusti kolmikantaa, jossa työntekijät, työnantajat ja hallitus yhdessä neuvottelevat merkittävistä työelämään liittyvistä päätöksistä.

- Nykymalli säilyttää yhteiskuntarauhan.

Stubbin mielestä työelämän muuttumisen myötä on siirryttävä keskitetyistä palkkaratkaisuista paikallista sopimista kohti.

- Mutta ei nykysysteemikään huono ole, Stubb pehmensi.

- Paikallisen sopimisen merkitys tulee väistämättä kasvamaan, jatkoi Vapaavuori. Hänen mukaansa kolmikantamallissa on menty liian pitkälle.

Kokoomus 2015 -kiertue pysähtyy kuudessa kaupungissa ja päättyy Helsinkiin 2. kesäkuuta. Uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa 14. kesäkuuta.

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat ovat Ylen kyselyssä hyvin tasaväkisiä. Yle kysyi kokoomuksen yhdistysten puheenjohtajilta, keitä he äänestäisivät puolueen puheenjohtajaksi.

Paula Risikkoa kannatti 33, Jan Vapaavuorta 27 ja Alexander Stubbia 22 prosenttia vastanneista. Yhdistysten äänimäärät huomioituna kaikilla on yhtä suuri kannatus.

Puheenjohtajan valitsevat puoluekokousedustajat. Kolme neljästä vastanneesta ilmoitti osallistuvansa puoluekokoukseen äänivaltaisena puoluekokousedustajana.

Uusimmat

Kotimaa

Tykistöupseeri piirsi kannonnokassa kosmoskynällä nuotteja vihkoon – elokuussa tämän suosikkisäveltäjän arkiston aarteita lauletaan keskellä metsää Viitasaarella

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.