Stubb: Suomi varmistaa pakotteiden tasapuolisuuden

Suomen hallitus tekee täysillä töitä sen varmistamiseksi, että Venäjää vastaan mahdollisesti kohdistettavat lisäpakotteet eivät rasita Suomen taloutta muita unionimaita enempää, pääministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo.

EU-maiden johtajat päättivät tänään huippukokouksessaan Brysselissä, että unioni antaa Venäjälle kolme päivää aikaa muuttaa Ukrainan-politiikkaansa.

Unionimaiden mukaan Venäjän on muun muassa sovittava tulitauon ehdoista Itä-Ukrainassa sekä vankien vapauttamisesta. Muuten maata uhkaavat entistä tiukemmat pakotteet.

Stubbin mukaan EU ei ole asettamassa vielä täysimittaisia, niin sanottuja kolmannen asteen pakotteita Venäjää vastaan, vaikka tilanne Ukrainassa jatkuukin kireänä.

–Suomi tekee 24/7 töitä sen eteen, että jos edettäisiin sanktioiden kolmanteen vaiheeseen, niin se ei iskisi suomalaisiin yrityksiin ja suomalaiseen teollisuuteen, Stubb sanoi Brysselissä.

EU:n pakotepolitiikka on Stubbin mielestä tähän mennessä toiminut hyvin.

–Kyllä näillä sanktioilla on ollut vaikutus siihen, että tilanne Ukrainassa on saatu ainakin suhteellisen rauhalliseksi, Stubb sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.