Stubbin vaalivankkureita vetävät Kai Mykkänen ja Anu Urpalainen

Sanni Grahn-Laasonen antaa tukensa Stubbin poheenjohtajaehdokkuudelle

Kokoomuksen puoluejohtaja Alexander Stubb (kok.) aloitti tänään maanantaina puheenjohtajakampanjansa. Hän pyrkii jatkokaudelle. Kokoomuksen puheenjohtajavaali järjestetään puoluekokouksessa Lappeenrannassa kesäkuussa.

Stubb esitteli kampanjaveturinsa ja periaatteitaan Espoon Haukilahdessa Haikaranpesä-ravintolassa, korkealla vesitornissa.

Kokoomuksen kansanedustaja Kai Mykkänen ja vararehtori sekä entinen kansanedustaja Anu Urpalainen lähtevät vetämään Stubbin kampanjaa. Imatran paikallispolitiikassa aktiivinen Urpalainen nousi varasijalta eduskuntaan ja toimi kansanedustajana 2012—2015.

Kampanja on jo organisoitu eri puolilla Suomea. Stubbia tukevat muun muassa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Hämeen kokoomuksesta ja kansanedustaja Juhana Vartiainen Helsingistä.

Stubb sanoo, että hänen kokoomuksellaan on maltillinen keskustaoikeistolainen linja. Hän sanoo uskovansa vahvasti empatiaan ja lämpöön. Hänestä näyttää, että yhteiskunta on menossa liian kovaan suuntaan, mitä kuvastaa kiristynyt yhteiskunnallinen keskustelu.

Kokoomuksen puheenjohtajakisaa yhä harkitseva Petteri Orpo on arvioinut, että tilanne kokoomuksen sisällä on jännittynyt. Stubb myönsi, että tietyissä piireissä on aina jännitteitä. Se kuuluu hänestä puolueeseen, jonka ”katto on korkealla ja seinät leveällä”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.