Stubb esitteli ensimmäiset tukijansa

Piirijohtajista viisi kertoo tukevansa Stubbia uudelle kaudelle.

Alexander Stubbin lista tukijoistaan oli vielä melko lyhyt, kun hän avasi maanantaina puheenjohtajakampanjansa. Kampanjatiimistä kerrotaan, että tukijoita on tarkoitus julkistaa lisää myöhemmin. Nyt on vasta listattu vastuuhenkilöt, yksi jokaisesta piiristä.

Puheenjohtajakisa ei ole vielä kunnolla pyörähtänyt käyntiin, koska sisäministeri Petteri Orpo ei ole vielä kertonut suunnitelmistaan. Tähän mennessä kisaan on ilmoittautunut Stubbin lisäksi vain kansanedustaja Elina Lepomäki.

Stubb esitteli kampanjaansa Espoon Haukilahdessa, vesitornin huipulla olevassa ravintolassa. Aurinkoinen merenrantamaisema välkkyi taustalla, kun Stubb asettui kameroiden eteen kertomaan halustaan päästä johtamaan kokoomusta vielä toiselle kaudelle.

Kampanjaa vetävä kansanedustaja Kai Mykkänen ei vältellyt korulauseita puhuessaan Stubbin puolesta.

– Täältä näkee kauas. Kutsuimme teidät tänne maalataksemme teille sen vireen kampanjaan, jolla Alex tullaan valitsemaan.

Kansanedustajista Stubbia tukevat myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, Juhana Vartiainen ja Eero Suutari. Mykkäsen ohella kampanjaa vetää viime kauden kansanedustaja Anu Urpalainen.

Kokoomuksen 13:sta piirin puheenjohtajasta istuvan puheenjohtajan tukijoukkoihin on ilmoittautunut 5 puheenjohtajaa.

Yhteiskunta kovenemassa

Stubb sanoi ajavansa maltillista keskusta-oikeistolaista linjaa ja oli huolissaan aggressiiviseksi muuttuneesta yhteiskunnallisesta keskustelusta.

– Uskon vahvasti välittämiseen, empatiaan ja lämpöön. Voi kuulostaa, että tämä on sinisilmäistä höttöä, mutta mielestäni olemme menossa kohti liian kovaa yhteiskuntaa.

Mykkäsen mielestä saavutusten pitäisi puhua istuvan puheenjohtajan puolesta. Hän laski tämän saavutuksiksi muun muassa kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen sekä kilpailukykysopimuksen ja paikallisen sopimisen etenemisen.

– Hallitusohjelma viritti odotukset tavattoman korkealle. Me onnistuttiin siinä neuvottelujoukkueena Alexin johdolla erittäin hyvin. Aivan kaikkea ei aina saa toteutettua.

Stubb avasi puheenjohtajakampanjansa