Stylisti Teri Niitti paheksui julkista imettämistä – pyysi myöhemmin anteeksi

Stylisti Teri Niitti päätyi sosiaalisessa mediassa myrskyn silmään, kun hän julkaisi Facebookissa ja Instagramissa kuvan Finnairin lentokoneessa imettävästä naisesta. Niitti pyysi kirjoituksessaan englanniksi, että naiset peittäisivät tapahtuman huivilla, jos lasta imetetään julkisella paikalla. Niitti myös kirjoitti, että hän tietää aiheuttavansa kirjoituksellaan myrskyn.

Asiaa on kritisoitu runsaasti sosiaalisessa mediassa ja muun muassa Instagramissa on julkaistu satoja imetyskuvia Teri Niittiin liittyvällä asiasanalla. Myös monet julkisuuden henkilöt ovat ottaneet kantaa Niitin kirjoitukseen.

Finnair ilmoitti pian Niitin kirjoituksen jälkeen, että heidän lennoillaan saa imettää ja se pitäisi saada tehdä rauhassa. Lentoyhtiö myös muistutti, että jos ihmisiä haluaa kuvata lennolla, heiltä on kohteliasta pyytää lupa.

Niitti pyysi myöhemmin anteeksi sanojaan.

– Harkitsin huonosti postaamalla imetyskuvan. Olen vilpittömästi pahoillani, anteeksipyyntöni äidille & lapselle ja mielensä pahoittaneille. Teette tärkeää työtä #äidit, hän kirjoitti ainakin Facebookissa.