Suhdetta jatkaa halunnut yritti kiristää ex-puolisoaan – väitti olevansa kidnapattu

Viitasaarelaismies kiisti syytteet ja väitti joutuneensa todellakin kidnapatuksi.

Viitasaarelaiseen entiseen avopariin liittyvästä rikosepäilyjen vyyhdestä on annettu tuomio Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Oikeus hylkäsi 37-vuotiaan miehen saamat syytteet naisen pahoinpitelystä, naisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä lapsien alastonkuvien hallussapidosta.

Sen sijaan mies tuomittiin viime heinäkuussa tapahtuneesta kiristyksen yrityksestä, laittomasta uhkauksesta sekä kahdesta lähestymiskiellon rikkomisesta. Rangaistukseksi tuli neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

Kiristyksen yrityksessä ja laittomassa uhkauksessa oli kyse siitä, että mies lähetti ex-puolisolleen viestejä ja soitti puheluita, joissa väitti olevansa kidnapattu. Naista vaadittiin maksamaan 50 000 euroa ja jatkamaan suhdetta miehen kanssa, jotta panttivankina ollut mies vapautettaisiin. Mikäli näin ei toimittaisi, uhattiin naista tämän lasten surmaamisella.

Oikeudessa mies oli edelleen sitä mieltä, että hänet kidnapattiin ja kiisti olleensa itse lähetettyjen viestien ja soitettujen puhelujen takana. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt kertomusta uskottavana. Oikeus huomioi, ettei jollakulla muulla kuin miehellä itsellään voinut olla käsitystä, että miestä panttivankina pitämällä nainen maksaisi miehen vapauttamisesta, eikä kenelläkään muulla ollut myöskään intressiä esittää samassa yhteydessä vaatimusta suhteen jatkamisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .