Sukarin vaimon puukottajalle ehdollista

Vakka-Suomen käräjäoikeus on tuominnut liikemies Toivo Sukarin vaimoa puukottaneen ja pullolla päähän lyöneen miehen vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tiistaiseen tuomioon sisältyy rangaistus myös Sukarien auton renkaiden puhkomisesta, törkeästä rattijuoppoudesta ja liikennerikkomuksesta.

Lisäksi miestä syytettiin Toivo Sukarin puukottamisesta, mutta oikeus hylkäsi syytteen riittävän näytön puutteessa. Oikeus piti todennäköisenä, että haava Sukarin sormeen oli syntynyt porealtaan ympärillä olleista lasinsirpaleista.

Tuomittu joutuu korvaamaan Sukarin vaimolle kivusta, särystä ja henkisistä kärsimyksiä 5 000 euroa sekä lääkärikuluista ja muista menoista 4 450 euroa. Toivo Sukarille mies joutuu korvaamaan vahingoittuneesta omaisuudesta 2 325 euroa. Lisäksi maksettavaksi lankeaa oikeudenkäyntikuluja reilut 6 300 euroa.

Porealtaan tapahtumat käsiteltiin salaisina
Tapahtumat liittyvät illanviettoon Sukarien mökillä Kustavissa viime joulukuussa. Lietolainen liikemies oli tullut opastamaan Sukaria uuden ulkoporealtaan käytössä. Hänellä oli vaimo mukanaan, ja kaikki neljä myös testasivat allasta. Illan aikana Sukarin vaimo ja vieraat joivat reippaasti alkoholia. Sukari itse oli melko selvä.

Vieraiden ja isäntäparin välille syntyi toraa tapahtumista porealtaassa sen jälkeen, kun Toivo Sukari oli jäänyt altaaseen kaksin vieraan vaimon kanssa. Oikeus käsitteli tapahtumia siveellisyyssyistä suljetuin ovin.

Vaikka asianosaisten kertomukset esitutkinnassa ja oikeudessa poikkesivat toisistaan, oikeus ei löytänyt järkevää epäilystä siitä, etteikö tuomittu olisi heittänyt Sukarin vaimoa Koskenkorva-pullolla päähän mökin keittiössä.

Oikeuskäsittelyssä jäi epäselväksi, missä Sukarin vaimo oli saanut fileerausveitsestä selkäänsä. Syytetty väitti hänen horjahtaneen veitseen siinä vaiheessa kun mies oli puhkomassa Sukarien auton renkaita. Oikeus katsoi kuitenkin yleiseen elämänkokemukseen tukeutuen, että 3-4 sentin syvyinen haava on voinut syntyä vain tahallisesta lyönnistä.

Illan päätteeksi vierailulla ollut liikemies oli lähtenyt ajamaan vaimonsa kanssa pois mökiltä. Matka katkesi auton suistuttua metsätieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.