Suksikauppa kangertelee kunnon talvea odotellessa

Talviurheiluvälineiden myynti on toistaiseksi ollut keskinkertaista suurissa urheiluvälineliikkeissä, kun lumisateet ja kireät pakkaset ovat karttaneet suurinta osaa maasta.

Suksia on mennyt kaupaksi jopa puolet vähemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana, ja myös talvivaatteiden myynti tökkii. Viime talvena sesonki tosin alkoi tavallista aiemmin ja kauppa sujui poikkeuksellisen hyvin, koska lunta riitti ja kylmää oli.

Kaupoissa ei ollakaan vielä huolestuneita. Hätä voi tulla käteen, jos lumentulo viivästyy pitkälle ensi vuoden puolelle.

- Tähän asti on ollut perustalvi. Mutta kyllä se lumi yleensä jossakin vaiheessa tulee, tuumaa kauppias Jari Salminen Helsingin Itäkeskuksen Intersportista.

Talven myyntipiikki osuu usein vasta joulun jälkeisiin alennusmyynteihin, jolloin jotkin tuotteet loppuvat tavallisesti kesken. Kauppa käy yleensä hyvin myös joulunalusaikana.

Tavaraa menee kaupaksi myös keleistä riippumatta. Lumen luo voi aina matkustaa, ja monet talvilajit eivät ole riippuvaisia luonnonlumesta.

Eniten alkutalvesta on takunnut maastohiihtosuksien myynti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.