Suojarinteen palvelutalo tyhjenee Äänekoskella, uutta tilaa Attendolta – "On tärkeää, että asukkaat ja työntekijät pääsevät terveisiin tiloihin"

Äänekosken kaupunki vuokraa Attendo Oy:ltä Suolahden keskustaan lokakuussa valmistuvasta uudesta palvelutalosta koko kapasiteetin. Vuokraa tiloista maksetaan 29 200 euroa sekä kalusteista 2 200 euroa kuukaudessa. Työntekijät ovat Äänekosken kaupungin palkkalistoilla.

Asukkaat tiloihin muuttavat 25-paikkaisesta laitoshoidon yksiköstä Tupasvillasta ja 19-paikkaisesta ympärivuorokautisen muistihoidon yksiköstä Silkkivillasta Suolahden palvelukeskuksesta Suojarinteeltä. Suojarinteen tilat eivät vastaa nykypäivän vaatimuksia.

– On tärkeää, että asukkaat ja työntekijät pääsevät terveisiin tiloihin, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Sirpa Martins perustelee päätöstä.

Alun perin ajatuksena oli vuokrata tiloja Esperi Care Oy:ltä Äänekosken Pukkimäeltä, mutta sinne ei olisi mahtunut kuin toinen Suojarinteen yksiköistä. Kaupunginhallitus päätti kuitenkin yksimielisesti maanantaina, että molemmat Suojarinteen yksiköt sijoitetaan saman katon alle.

– Tarvitsemme tulevaisuudessa vielä lisätiloja, sillä palvelujen tarve kasvaa seuraavan 10 vuoden aikana, Martins luotaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .