Suojelupoliisin ylietsivää epäillään virkarikoksesta

Yhtä suojelupoliisin ylietsivää epäillään virka-aseman väärinkäyttämisestä tai virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ylietsivä on toistaiseksi pidätetty virastaan. Hänet otettiin kiinni maanantaina ja hänen työhuoneeseensa on tehty kotietsintä, tiedottaa suojelupoliisi.

Helsingin Sanomien mukaan ylietsivän epäillään olleen esteellinen Fennovoimaan liittyvässä turvallisuusselvitysasiassa. Lehden mukaan Fennovoima oli sisäisissä selvityksissään huomannut ongelmia hankintaprosessissaan ja kertoi asiasta suojelupoliisille viime syksynä.

Supon mukaan poliisimiehen epäillään osallistuneen esteellisenä työhönsä kuuluviin yritysturvallisuustarkastuksiin. Esteellisyyden epäillään syntyneen siitä, että ylietsivä on ollut samaan aikaan mukana turvallisuusalan yrityksessä, joka on myynyt palveluita tarkastuksen kohteena olleelle yritykselle. Ylietsivä ei ollut hakenut sivutoimilupaa.

–  On täysin selvää, ettei virkamiehillämme voi olla yritystoimintaa, joka liittyy millään tavalla virkatoimiin, suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari sanoo tiedotteessa.

Esitutkinnan aloittaneen Valtakunnansyyttäjänviraston mukaan yhtä suojelupoliisin ulkopuolista henkilöä epäillään avunannosta rikoksiin. Helsingin Sanomien mukaan kyse on Fennovoiman nyt jo entisestä työntekijästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.