Suolahden poliisioperaatio: Laukausäänten alkuperää ei ole saatu selvitettyä

Sisä-Suomen poliisi on jatkanut Suolahden perjantaiseen poliisioperaatioon johtaneen tilanteen selvittämistä. Komisario Veli-Pekka Välisaari kertoo, että asian tutkinnassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden mukaan paikalla olisi ammuskeltu.

Perjantainen poliisioperaatio Alkulan kaupunginosassa sai alkunsa, kun sivullinen teki ilmoituksen laukausten äänistä.

– Kuulusteluissa ja tutkinnassa ei ole selvinnyt, mikä laukausten äänet olisi voinut aiheuttaa. Asetta paikalta ei löytynyt eikä esimerkiksi hauleja, Välisaari kertoo.

Harjusenkatu on asuinaluetta, jossa on muun muassa useita rivitaloja. Välisaari lisää, että laukausten äänistä ilmoituksen teki yksi henkilö.

– Emme tiedä, mikä tämä laukaukseksi kuultu ääni on ollut. Vastaavan kaltainen äänihän voi tulla esimerkiksi pakoputkesta.

Paikalta otettiin kolme ihmistä kiinni: osa rikosperusteisesti ja osa poliisilakiperusteisesti. Kuulusteluiden jälkeen heidät kaikki on päästetty vapaaksi. Poliisilakiperusteinen kiinniotto tarkoittaa sitä, että henkilö voi olla kunnoltaan sellainen, että poliisi katsoo parhaaksi viedä hänet esimerkiksi selviämään poliisin tiloihin.

Varsinainen poliisioperaatio sujui komisario Välisaaren tietojen mukaan rauhallisesti eikä voimakeinoja tarvinnut käyttää. Paikalla oli käytetty alkoholia illan aikana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .