Suolahden ravintola-ammuskelu: Laukaukset päähän – vammoja suuhun

Äänekosken Suolahdessa lokakuussa tapahtuneista ravintola-ampumisista syytetty mies vetoaa hätävarjeluun. 28-vuotiaalle miehelle luettiin perjantaina Keski-Suomen käräjäoikeudessa syytteet tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä, pahoinpitelystä, kahdesta vaaran aiheuttamisesta sekä kahdesta ampuma-aserikoksesta. Mies kiisti valtaosan syytteistä.

Ensimmäinen laukaus ammuttiin ravintolan sisällä ja se lävisti miehen reiden, ja syyttäjän mukaan jatkoi matkaansa osuen myös toisen miehen nilkkaan. Syytetty myönsi ampuneensa, mutta hänen mukaansa kyse oli hätävarjelusta. Hänen mukaansa hänen päällensä käytiin, häntä kuristettiin ja hän ampui miestä reiteen saadakseen tämän lopettamaan väkivallan.

Osuman reiteensä saanut kiistää käsillä olleen hätävarjelutilanteen. Hän muistaa horjahtaneensa ja törmänneensä johonkin henkilöön, ja tämän jälkeen ollessaan kävelemässä kaverinsa pöytään häntä ammutun.

Toinen ampumistilanne tapahtui väen siirryttyä ensimmäisen ampumisen jälkeen ravintolan ulkopuolelle. Pihalla syntyi kahakka, jonka päätteeksi ravintolassa sisällä ampunut mies otti esiin aseen ja ampui kahdesti siten, että molemmat laukaukset osuivat 44-vuotiaan miehen päähän. Mies sai sai vammoja suuhunsa ja niskaansa. Hän sai muun muassa laajat hammasvammat, hänen alaleukansa murtui ja kieli ja suulaki vaurioituivat.

Syytetty myönsi ottaneensa aseen toverinsa housun kauluksesta ja osoitelleensa sillä summittaisesti, mutta hänen mukaansa ase laukesi vahingossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .