Suolahden vaneritehtaan turmassa menehtyi keski-ikäinen mies

Metsä Woodin Suolahden vaneritehtaan keskiviikkoisessa vakavassa työtapaturmassa menehtyi keski-ikäinen äänekoskelaismies, joka oli tehtaan työntekijä. Tehtaanjohtaja Pasi Harju vahvisti, että onnettomuudessa ei ollut osallisina muita henkilöitä.

– Niin kuin ymmärrät, niin tämä on meille hyvin raskasta. Teemme surutyötä ja käymme tapahtumaa läpi tehtaan sisällä. Tapahtumien kulku on myös viranomaisselvityksessä. Tässä vaiheessa emme voi kommentoida onnettomuutta enempää, toteaa Harju.

Turma sattui viimeistelyosastolla keskiviikkona illalla. Hätäkeskus sai ilmoituksen puristuksessa olevasta ihmisestä pian kello 21:n jälkeen.

Samainen tuotantolaitos oli julkisuudessa vuonna 2005 sattuneen tapaturman takia. Tuolloin naistyöntekijä loukkaantui vakavasti trukin kuljettaman vanerinipun hajottua. Työntekijä sai osan levyistä päälleen.

Puutuotteita rakentamiseen ja teollisuudelle valmistava Metsä Wood panostaa tuotantoyksiköillään aktiivisesti työntekijöiden terveyteen. Se on esimerkiksi osallistunut Jyväskylän yliopiston tutkimukseen, jossa selvitettiin syitä osan vaneritehtaiden työntekijöiden hyvään terveyteen. Tavoitteena oli selvittää, mitä työyhteisö voisi oppia näiltä sairauspoissaoloja pitämättömiltä työntekijöiltä. Myös nykyisessä oppisopimuskoulutuksessa työturvallisuus on painotetussa roolissa.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti torstaina kello 11:n jälkeen tutkivansa onnettomuuteen johtaneita syitä. Tehtaalla oli poliisin mukaan tapahtuma-aikaan useita työntekijöitä.

Juttua päivitetty klo 11:22 poliisin tiedoilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .