Suomalainen ostaa suomalaista, jos hinta ei hirvitä

Suomalainen uskoo, että kotimainen tuote tai palvelu on turvallinen. Kuluttaja ei kuitenkaan halua maksaa kotimaisuudesta ylimääräistä. Jos hinta ja saatavuus ovat kohdallaan, neljä viidestä suomalaisesta ostaa kotimaista.

Näin voi tiivistää Alkuperämerkit 2008 -tutkimuksen. Tutkimuksen ovat tilanneet kotimaisuudesta kertovia merkkejä jäsenilleen jakavat Suomalaisen Työn Liitto, Finfood – Suomen Ruokatieto ja Kotimaiset Kasvikset ry.

Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Lars Collin laskeskelee, että jos jokainen suomalainen kuluttaisi kuukaudessa euron enemmän kotimaisiin tuotteisiin, se toisi vuodessa tuhat työpaikkaa lisää.

Kaikissa suomalaisissa tuotteissa ei ole erityistä merkkiä, sillä avain-, joutsen- ja sirkkalehtilipun käyttäminen edellyttää niitä valvovien järjestöjen jäsenyyttä ja jäsenmaksujen maksamista.

Alkuperämerkit-tutkimuksen mukaan suomalaiset tuntevat kolme lippumerkkiä hyvin. Vastaajista yhdeksän kymmenestä tunnisti merkit.

Tutkimuksen teki Taloustutkimus Suomi Tänään -kirjekyselyn yhteydessä. Siihen vastasi noin 4 000 suomalaista, jotka olivat 15–79-vuotiaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

Uutisanalyysi: Aktiivimallin leikkuri poistuu, mutta moni muu vaalilupaus jäi – Opintorahan satanen kuihtui, poliisien ja pakolaisten määrät kaukana luvatusta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.