Suomalaisäidin keksintö viedään käsistä – tuudittava vauvanpatja voi voittaa innovaatiokisan

Patjan luvataan tuudittavan vauvan uneen minuuteissa.

Suomalaisäidin keksimä tuudittava vauvanpatja niittää mainetta ja poikii tilauksia enemmän kuin mihin pieni yritys oli varautunut. Keksintöön saattoi tutustua Habitare-sisustusmessuilla toissa viikonloppuna Helsingissä. Patjan luvataan tuudittavan vauvan uneen minuuteissa.

– Saimme tilauksia moninkertaisesti enemmän kuin mihin olimme varautuneet. Teemme nyt kaikkemme, että voisimme valmistaa enemmän patjoja. Kaikille halukkaille niitä ei valitettavasti heti riitä, kertoo keksinnön helsinkiläisäiti Hanna Sissala tiedotteessa.

Seuraavaksi tuudittava patja osallistuu Euroopan suurimmille Kind+Jugend-lastentarvikemessuille Saksan Kölnissä ensi viikonloppuna. Patja on valittu messujen innovaatiokilpailun finaaliin. Voittaja ratkeaa jo torstaina 15. syyskuuta. Sissalan mukaan messujen innovaatiopalkinto on arvostettu eikä suomalaisia lastentarvikeyrityksiä ole tiettävästi ollut aiemmin ehdolla.

Ratkaisu piti keksiä itse

Keksintö juontaa juurensa siihen, kun Sissala yritti nukuttaa esikoistaan tuntikausia ja stressi ja väsymys puskivat päälle. Kun mikään ei auttanut, hän päätti keksiä ratkaisun itse.

Syntyi oma yritys ja patja, joka tuudittaa vauvaa uneen keinumalla ylös ja alas pinnasängyssä. Patjaa kehutaan turvalliseksi: Vauva nukkuu hengittävällä verkkokankaalla, jonka läpi ilma kulkee esteettä, vaikka vauva kääntyisi vatsalleen. Patjan liikkuvat osat ovat kaukana vauvasta, ja patjan kankaat ovat myrkyttömiä. Tuote on kehitetty ja valmistettu Suomessa.

– Suomalaiset startupit ovat jo menestyneet erilaisilla sovelluksilla ja peleillä. Moneen arkiseen ongelmaan sopiva ratkaisu on kuitenkin käsin kosketeltava tuote. Kaikkia ihmisten tarpeita ei voi ratkaista kännykällä. Suomalaiset voivat ihan hyvin tehdä maailman parhaita tuotteita tavallisille ihmisille.

Yritys joutuu muuttamaan patjan Familings-nimeä tavaramerkkikiistan vuoksi. Sissalan mukaan patjanvalmistaja Familonin mielestä nimi loukkasi heidän oikeuksiaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Influenssaa liikkeellä viime vuosia vähemmän – epidemian huippu on kuitenkin vasta edessä

Yön uutiskooste: Kiinassa raportoidut koronavirustartunnat laskussa, hallitus puntaroi yhä yksinäisten lasten auttamista Kreikan leireiltä

Jyväskylän pääkirjasto haluaa Kävelykadun varteen, vaikka omat tilat pienenisivät – "Kirjasto on kansan paikka"

8 000 työttömänä mutta uusia koulutetaan silti – Tekevätkö sihteerit comebackia suomalaisille työpaikoille?

Alkoholin etämyynnistä tänään ratkaisu käräjiltä, suomalaismiehen syytetään välttäneen veroja liki 1,7 miljoonan euron edestä

EU:n tulevaisuus on pöydällä tänään, kun jäsenmaiden johtajat neuvottelevat seuraavien vuosien budjetista – pääministeri Marin tavoittelee lisäystä maaseudun kehittämisrahojen ehdotettuun tasoon

Hallitus puntaroi yhä yksinäisten lasten auttamista Kreikan leireiltä – eduskunnan hallintovaliokunnan kansanedustajat kuulevat tänään Maria Ohisaloa

Ähtärin eläinpuiston mesikämmenet vetelevät vielä hirsiä, mutta iäkkään joogakarhun kunto huolestuttaa hoitajia – "Mimmi on viettänyt talviunta kuivin suin"

Ely-keskus huolestui raskaan liikenteen turvallisuudesta pääkaupunkiseudulla: liikenne lisääntynyt, taukopaikat ylikäytössä

Pahoinpitelijä käskytti uhrinsa ryömimään ja mursi tilanteeseen puuttuneen miehen poskiluun Keuruulla

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.