Suomalaisesta Pockethunt-palvelusta työnhaun Tinder?

Ensi maanantaina kokeiluversiona avattava suomalainen työnvälityspalvelu Pockethunt pyrkii toimimaan kuin seuranhakupalvelu Tinder. Toisin kuin työvälityspalveluissa yleensä, tietokoneella tai mobiililaitteella käytettävässä Pockethuntissa työnantaja etsii työntekijää.

Pockethunt toimii siten, että uusista uramahdollisuuksista kiinnostunut henkilö voi kirjautua palvelun käyttäjäksi ja luoda itsestään CV:n kaltaisen profiilin. Julkaistu profiili on työnantajien löydettävissä palveluun sisäänrakennetulla hakukoneella.

Työnantajat saavat omien hakukriteereidensä perusteella listan anonyymeista profiileista, joista ilmenevät alustavat tiedot. Työntekijäehdokas voi hyväksyä tai hylätä työantajan lähettämän katselupyynnön oman harkintansa mukaan. Mikäli hän hyväksyy pyynnön, työnantaja saa katseluoikeuden työnhakijan CV-profiiliin.

– Halusimme luoda palvelun, jossa maksuton headhunter-palvelu on kaikkien ulottuvilla ja sama lopputulos saavutetaan yksinkertaisella mobiilipalvelulla. Kynnys lähestyä ehdokasta on varsin matala, kun hän on jo antanut katseluoikeuden profiililleen, kertoo Pockethuntin perustajaosakas Joakim Honkasalo.

Seuranhakupalvelu Tinder toimi innoittajana

Honkasalo sai idean Pockethuntiin tuttaviensa Tinderin käyttöä seuraamalla.

– Nopeus ja helppokäyttöisyys oikeiden ihmisten kohtaamiselle herätti mielenkiintoni, ja lähdimme jalostamaan ideaa rekrytointitarkoitukseen, Honkasalo kertoo.

Tinderistä tuttu sviippaustoiminto, jossa vastapuolen profiilin voi joko hyväksyä tai hylätä vetämällä ruutua oikealle tai vasemmalle, on tulossa palveluun muutaman kuukauden viiveellä. Kehitystyö on vielä kesken.

Myös vuorovaikutustapa sen jälkeen kun toisistaan kiinnostunut työntekijä ja työnantaja ovat löytäneet toisensa, on vielä auki. Myös chat-toiminto on Honkasalon mukaan tarkoitus rakentaa palveluun myöhemmin.

Palvelun perusversio on ilmainen sekä työntekijälle että työnantajalle. Toiminta rahoitetaan lisäominaisuuksia tarjoavalla maksullisella premium-versiolla.

Pockethuntia lähdetään kansainvälistämään kuluvan vuoden aikana. Palvelu toimii aluksi kutsuperiaatteella, johon voi pyytää rekisteröintioikeutta pockethunt.com-sivustolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.