Suomalaiset kauppaavat ruokaturvaosaamistaan Kiinaan

Shanghain elintarviketurvallisuutta valvova viranomainen on kutsunut suomalaiset esittelemään ruuan turvallisuuteen liittyvää osaamistaan kiinalaisille yrityksille ja viranomaisille.

– Kiinassa tiedetään, että suomalaiset syövät todennäköisesti maailman turvallisinta ruokaa. Tämä osaaminen kiinnostaa heitä, sanoo suomalaisryhmää Kiinassa luotsaava ohjelmajohtaja Jukka Lähteenkorva Elintarvikekehitysklusterista.

Suomalaisryhmä vierailee Shanghaissa muun muassa teurastamossa ja meijerissä ja tapaa alueen korkeimman elintarvikeviranomaisen. Lähteenkorvan mukaan suomalaisten on tarkoitus myydä Kiinaan muun muassa eläinten ruokintaan ja kuljetukseen sekä diagnostiikkaan ja elintarvikehygieniaan liittyvää osaamista.

– Yritykset voivat rakentaa esimerkiksi menetelmiä, joiden avulla on mahdollista selvittää, onko esimerkiksi eläimille syötetty luvattomia aineita kuten hormoneja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.