Suomalaiset partiolaiset kesyttivät korkean huipun Nepalissa

Suomen Partiolaisten retkikunnan unelma täyttyi kiirastorstaina. Kuusi sen jäsentä nimittäin saavutti lähes kuuden kilometrin korkeudessa siintävän vuorenhuipun Baden-Powell Peakin Nepalissa.

Suomalaisten retkikunta oli ensimmäinen eurooppalainen, joka kesytti tuon partioliikkeen perustajan lordi Baden-Powellin mukaan nimetyn huipun. Se sijaitsee satakunta kilometriä Nepalin pääkaupungista Kathmandusta pohjoiseen.

- Retkikunnassa on kaikkiaan 22 jäsentä, joista kuusi pääsi nousemaan aivan huipulle asti, kertoo Suomen Partiolaisten kehitysyhteistyövastaava Jaakko Weuro, joka on kotimaasta pitänyt yhteyttä kiipeilijöihin.

Retkikunnan jäsenistä nuorimmat ovat 18-vuotiaita ja vanhimmat kolmikymppisiä.

Suomalaisille järjestetään ensi perjantaina Kathmandussa juhlavastaanotto. Weuron mukaan Nepalin pääministeri on ilmoittanut haluavansa tavata suomalaiskiipeilijät ja ojentaa heille kunniakirjat.

Baden-Powell Peakin valloitus on osa Suomen Partiolaisten 100-vuotisjuhlavuoden tapahtumia. Juhlavuoden kunniaksi järjestö on myös aloittanut kahden vuoden kumppanuusprojektin Nepalin partiolaisten kanssa.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatmäärin Jehovan todistajia kokoontui Jyväskylään viikonloppuna – Konventista voi löytää jopa elämänsä rakkauden

Yllättikö sankka sumu autoilijan liikenneympyrässä? Menopeli kyljelleen Kangasniemellä

Neuvostovankeja kohdeltiin maatiloilla yleensä hyvin, tiukat ohjeet eivät uponneet isäntäperheisiin – Tutkimukseen haastateltujen jatkosodan ajan lasten mukaan vankien kanssa syntyi usein ystävyys

Monet perheet kokevat vauvan normaalinkin yöheräilyn ongelmaksi – "Normaali on usein paljon odotettua huonompaa kuin vanhemmat luulevat"

HS: Jutta Urpilainen siirtynee EU-komissaariksi suoraan vanhempainvapaalta, perheeseen tulee toinen lapsi

Hämeenlinnassa paljastetaan väittelyä herättänyt Lotta-patsas

Seinäjoella kaksi nuorta miestä kuollut auton törmättyä puuhun

Kultarantarannassa keskustellaan jälleen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – teemana maailman murros ja Euroopan tulevaisuus, päävieraana Saksan liittopresidentti

Lottopotti nousee juhannukseksi viiteen miljoonaan euroon – katso lauantain oikea rivi tästä

Lääkärinvirat täyttämättä Hankasalmella – kuntalaiset pääsevät marraskuussa lääkäriin palvelusetelillä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.