Suomalaiset tekivät ennätysmäärän matkustusilmoituksia

Ulkoministeriö sai liki 267 000 matkustusilmoitusta, mikä on lähes 96 000 enemmän kuin edellisvuonna.

Suomalaiset tekivät viime vuonna ennätysmäärän matkustusilmoituksia ulkomaanmatkoistaan. Ulkoministeriö sai liki 267 000 matkustusilmoitusta, mikä on lähes 96 000 enemmän kuin edellisvuonna.

Ilmoituksia tehtiin yhteensä 198 maahan ja alueelle.

Matkustusilmoitusten määrän selvästä noususta ei voi suoraan päätellä, onko ulkomaanmaanmatkailu kasvanut vastaavasti. Tämä johtuu siitä, että ulkomaille on mahdollista matkata tekemättä siitä ilmoitusta ulkoministeriölle.

Matkustusilmoitus.fi-palvelussa ulkomaille matkustavat voivat antaa matka- ja yhteystietonsa ministeriölle hätä- ja kriisitilanteita varten. Vuoden aikana ulkoministeriö lähetti yli sadassa eri puolilla maailmaa tapahtuneessa poikkeustilanteessa tietoja ja toimintaohjeita matkustusilmoituksen tehneille. Tiedotteet koskivat niin luonnonmullistuksia kuin terrori-iskujakin.

Myös Suomen ulkomaanedustustojen ja ulkoministeriön kansalaispalveluiden kysyntä on jatkanut kasvuaan. Yleisimmin tätä palvelua tarvitaan passin vanhenemisen tai katoamisen tai muun matkustusasiakirjoja koskevan ongelman vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.