Suomalaiset vastasivat: Kodin tärkeimmät ja turhimmat sähkölaitteet!

Vattenfallin tekemä kysely paljastaa, mitkä ovat suomalaisten mielestä kodin tärkeimmät ja turhimmat sähkölaitteet. Mukaan listoille mahtui ehkä hivenen yllättäviäkin valintoja – riippuu, mistä suunnasta katsoo.

Hyödyllisimpien laitteiden kolmen kärki oli vastaajien kesken aika selvä: voiton vei tietokone, kakkoseksi nousi kahvinkeitin ja kolmanneksi pyykinpesukone.

– Oli aika yllättävää, että tietokone on noin selkeä ykkönen. Mutta toisaalta se auttaa arjessa monessa asiassa. Kahvinkeitin puolestaan pelastaa monen aamut. Myös pyykinpesukone on selvä valinta, sillä menee aika hankalaksi, jos pyykit pitää pestä käsin tai käydä pesemässä kodin ulkopuolella, energia-asiantuntija Airi Laakkonen Vattenfallilta kuvailee.

Turhimmiksi kapistuksiksi sen sijaan nousivat hiustenkihariin, hiustenkuivaaja ja munankeitin – mistä herää kysymys, onko kysymykseen vastannut joukko miehiä, jotka ovat kyllästyneet odottamaan hiuksiaan kihartavia rouvia.

– Se voi olla näinkin, Laakkonen naurahtaa.

–Vastaajina ovat voineet olla myös vanhemmat, joiden mielestä perheen teinit käyttävät liikaa aikaa näiden laitteiden kanssa. Voi myös olla, että naiset ovat itse todenneet nämä laitteet turhiksi, sillä niiden kanssa kuluu aamuisin aikaa eikä lopputulos kuitenkaan ole kuin olisi juuri tullut kampaajalta.

Turhimmiksi koettujen laitteiden listalta löytyi muitakin aarteita, esimerkiksi sähköinen viinipullonkorkinavaaja, sähkönitoja, sähköinen pyyhekumi ja makkaraleikkuri.

– Tällaiset pienet laitteet ovat helppo lahja, ja monessa vastauksessa kerrottiinkin, että ne on saatu lahjaksi, Laakkonen kertoo.