Suomalaisia vangittu Jyväskylän mellakasta – Asianajaja: "Vaara, että provosoidutaan"

Keski-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään tänään viiden suomalaismiehen vangitsemista liittyen Jyväskylän lauantaiseen väkivaltaiseen mellakkaan.

Käräjäoikeuden kansliasta vahvistetaan toistaiseksi, että oikeus on päättänyt vangita kaksi miehistä. Kyseessä ovat 21- ja 25-vuotiaat miehet, joita poliisi esitti vangittavaksi epäiltyinä pahoinpitelystä ja väkivaltaisesta mellakasta.

– Kyseessä on 21-vuotias, tavallisesta perheestä oleva nuori mies, jolla ei ole rikostaustaa. Nyt tulisi huolellisesti pohtia, mihin katsotaan hulinoitsijoiden syyllistyneen. Tavallisesti tällaisissa asioissa ei vangita nimikkeellä väkivaltainen mellakka, 21-vuotiaan asianajaja Olli Santanen toteaa Keskisuomalaiselle.

Santasen mielestä nyt on suuri vaara, että asiassa provosoidutaan liikaa. Hän sanoo, että mahdollisesta vangitsemispäätöksestä kantelusta päätetään, kun hän on tavannut päämiehensä myöhemmin tänään.

– Itse olen kuitenkin sitä mieltä, ettei kanteluun ole perusteita, Santanen sanoo.

Liikkeen johtaja käräjillä

Käräjäoikeudessa käsitellään tänään myös kolmen muun miehen vangitsemista liittyen lauantain väkivaltaisuuksiin. Väkivaltaisen mellakan lisäksi kahta epäillään väkivaltaisen mellakan johtamisesta, yhtä ampuma-aserikoksesta ja yhtä virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Vangittavaksi esitettyjen joukossa ovat kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen ja saman liikkeen Kansallinen Vastarinta -sivuston vastaavana toimittajana tunnettu Tomi Tiihonen. Kyseessä on liikkeen propagandamediana tunnettu sivusto.

Viimeinen päivän vangitsemisistunnoista alkaa kello 13.

Käräjäoikeus vangitsi jo tiistaina kaksi ruotsalaismiestä todennäköisin syin epäiltyinä väkivaltaisesta mellakasta ja pahoinpitelystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Molemmat ruotsalaismiehet vangittiin Jyväskylän mellakasta