Suomalaiskuskeille sakkoja – poliisilla valtava urakka ralliliikenteessä

Poliisi on valvonut edelleen tehostetusti ralliliikennettä. Liikennettä valvottiin muun muassa Ysitiellä Orivedeltä Jyväskylään ja Jyväskylän alueella iltapäivän ja illan ajan. Kahdelle suomalaiselle rallikuljettajalle kirjoitettiin rikesakko siirtymätaipaleella. Muut muistutuksen saaneet kuljettajat eivät olleet rallin kilpailijoita. Rikesakot eivät vaikuta kuljettajien kilpailuun.

Automaattivalvonta-autolla tehdyn valvonnan seurauksena poliisi kirjasi 166 eri juttua, eli kirjallisia huomautuksia, rikesakkoja ja rangaistusvaatimusilmoituksia.

Lisäksi muussa valvonnassa on annettu 24 rangaistusvaatimusilmoitusta ja 9 rikesakkoa. Rallien aikana on kirjattu yksi rikosilmoitus törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja 3 rikosilmoitusta ajo-oikeudetta ajamisesta.

Pääsyynä seuraamuksiin on ollut ylinopeus. Poliisi jatkaa valvontaa edelleen ja kehottaa ralliyleisöä ajamaan maltillisesti. Ysitie Jyväskylän suuntaan on ollut ruuhkainen pitkin päivää.

Poliisi on valvonut myös vesiliikennettä, mutta ruorijuopumuksen lukemia ei ole puhaltanut yksikään veneilijä.

Poliisin jakamien sakkojen ja huomautusten määrä on suuri, mutta niiden määrä selittyy alueelle poikkeuksellisella liikennemäärällä.

– Ralleihin tullaan katsomaan, kun kuljettajat ajavat lujaa suljetulla alueella, oma kaasujalka sen sijaan tulee pitää kurissa erikoiskokeiden välillä siirryttäessä, muistuttaa poliisin ralliorganisaation yleisjohtaja, komisario Tuomo Korhonen.

– Poliisin näkökulmasta rallit ovat kuitenkin tähän mennessä sujuneet kokonaisuudessaan rauhallisesti, mistä kiitos hyväntuuliselle rallikansalle, Korhonen sanoo.