Suomalaismiestä epäillään 15 tshetsheenin salakuljetuksesta

Suomalaismiehen epäillään junailleen viisitoista tshetsheeniä Suomeen Turkista. Ilman viisumeita matkustaneet Venäjän kansalaiset saapuivat Suomeen kolmella eri lennolla huhtikuussa. Suomenlahden merivartiosto ei kerro, miten heidät saatiin koneeseen Turkin päässä.

– Yleensä lentohenkilöstö katsoo ne (asiakirjat) lähtöpäässä. Oikeastaan tämä liittyy tekotapaan, enkä sitä tässä vaiheessa kommentoi, sanoo yliluutnantti Matti Kettunen. Hän ei kertonut, mikä tai mitkä yhtiöt tshetsheenit Suomeen lennätti.

Suurin osa tshetsheeneistä on aikuisia, mutta joukossa on myös lapsia. He anoivat turvapaikkaa heti tavattuaan suomalaisviranomaisia.

Merivartiosto tutkii tapausta törkeänä laittoman maahantulon järjestämisenä. Pääepäilty on suomalaismies, jonka epäillään tuoneen matkustajat Suomeen tai järjestäneen heidän matkansa.

Vyyhdessä on epäiltynä myös toinen suomalainen ja yksi turvapaikan hakijoista. Kettusen mukaan tutkittavan jutun rikosnimike on törkeä, koska kolmikon toiminta vaikuttaa organisoidulta.

Lisäksi kahta turvapaikanhakijoista epäillään väärennysrikoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.