Suomalaisperhe edelleen vaikeuksissa Etelä-Kiinan merellä – lähimmälle mantereelle satoja kilometrejä

Veneessä on kaksi lasta ja aikuista.

Purjehtimassa ollut suomalaisperhe on edelleen vaikeuksissa Etelä-Kiinan merellä, kerrotaan Turun meripelastuskeskuksesta. Ilmeisesti Hongkongista matkaan lähtenyttä purjevenettä on koetellut kova tuuli ja merenkäynti jo eilisaamusta lähtien.

Veneessä on kaksi lasta ja aikuista. Turun meripelastuskeskuksen meripelastusjohtaja Jani Salokannel kertoo perheen asuvan Hongkongissa.

Pelastustoimia ei ole aloitettu ainakaan vielä. Salokannel kertoo, että perhe itse ei ole vielä halunnut jättää tuuliajolla olevaa venettä.

– Nämä purjeveneessä olevat ihmiset lähettävät hätäsanoman, jos kokevat olevansa sellaisessa hädässä, että haluavat tulla evakuoiduiksi. Sen jälkeen aloitetaan evakuointitoimet. Ilmeisen kurjaahan siellä veneessä on, mutta he eivät ole kokeneet olevansa niin kovassa vaarassa, että olisivat valmiita jättämään veneen. Evakuoinnissa vene jää sinne ja ihmiset pelastetaan, Salokannel kertoo.

Perheen kulkuneuvona on 13-metrinen teräspurjevene, joka on tehty avomeripurjehduksiin.

Tuuli voi heiketä illalla

Vene on tällä hetkellä kaukana Etelä-Kiinan merellä. Lähimmälle mantereelle on useiden satojen kilometrien matka.

– Suomen asteikolla aallonkorkeus on aika merkittävä. Puhutaan kuuden metrin kokoisista aalloista, ja tuuli on ollut pitkälle yli toistakymmentä metriä sekunnissa. Voi sanoa, että siellä on ihan myrskyolosuhteet, kertoo Salokannel.

Tilanne on kestänyt jo vuorokauden. Ensimmäisen kerran perhe viestitti kovasta merenkäynnistä lauantaiaamuna kello kahdeksalta. Siitä lähtien Turun meripelastuskeskus on pitänyt säännöllisesti yhteyttä venekuntaan ja tiedustellut heidän vointiaan. Hongkongin meripelastuskeskus on pyytänyt venettä ilmoittamaan paikkatietonsa kuuden tunnin välein.

Eniten perhettä ovat kiinnostaneet sääennusteet. Turun meripelastuskeskus on välittänyt heille reaaliaikaista säätietoa.

– Nyt näyttäisi siltä, että Suomen aikaan illalla yhdeksältä tuuli alkaisi heikentyä. Toivottavasti se heikkenee sen verran, että he pystyisivät jatkamaan purjehtimista. Odottavan aika on varmasti pitkä, Salokannel sanoo.

 

Meren armoilla oleva suomalaisperhe sinnittelee ajoankkurin avulla

Etelä-Kiinan merellä vaikeuksiin joutunut perhe laski ajoankkurin – "Keikkuvat voimakkaasti puolelta toiselle"

Vaikeuksiin joutunut suomalaisperhe odottanut Etelä-Kiinan merellä yli vuorokauden

Suomalainen perhe vaikeuksissa Etelä-Kiinan merellä – veneessä kaksi lasta

Uusimmat

Kotimaa

Jäikö pakastin tyhjäksi kesän herkuista? – Paviljongilla järjestettäviltä Wemmin markkinoilta saa lähiruokaa ja käsitöitä

Ay-pomo Ann Selin Ylellä: Kompromissi yrityksen koosta ei kelpaa irtisanomissuoja-asiassa

Merellä myrskyää, maalla kovimmat tuulet puhaltavat iltapäivällä

Jyväskylän Kauppakadulla väkivaltainen kahden miehen välienselvittely lauantaiyönä – nuorempi löi nyrkillä suoraan kasvoihin ja potkaisi maassa makaavaa päähän

Pelko saa kiinteistövälittäjät hiljenemään: asuntokäynneillä lähentelyä, koskettelua ja uhkailuja – Arveluttavimpiin kohteisiin mennään pareittain

KRP tekee kotietsintöjä Turun saaristossa – epäillyssä törkeässä rahanpesussa epäiltyjä on useita

Eurojackpotista 123 000 euron voitto Lempäälään – ensi viikolla potissa 38 miljoonaa euroa

Tuuli voi olla laajalti vaarallista – yö oli erittäin lämmin

Ongelmalähiöt puuttuvat Jyväskylästä – Poliisipäällikkö: Päätöstä poliisiaseman rakentamisesta Äänekoskelle odotetaan vielä syksyn aikana

Hyvä liikunnan opettaja ei moiti eikä vertaile – opettajan tehtävä on järjestää tunnit niin, että heikoimmatkin uskaltavat yrittää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.