Suomalaisryhmä köröttelee bussilla Bangkokiin

Maailman ensimmäinen pikavuoro välillä Salo-Bangkok lähtee liikkeelle ensi sunnuntaina Salon keskustorilta.

Viisitoistahenkinen suomalaisryhmä matkustaa linja-autolla läpi Venäjän, Kazakstanin, Kiinan ja Laosin päämääränään Thaimaan pääkaupunki Bangkok. Matka taitetaan vuoden 1988 Ajokki Royal/Mercedes-Benz-reissuruunalla, ryhmä kertoo tiedotteessaan.

Edessä on 14 000 kilometriä venäläisiä, kazakstanilaisia, kiinalaisia, laosilaisia ja thaimaalaisia maanteitä. Matka kestää noin seitsemän viikkoa.

Idean isä on salolainen Jani Laine.

- Olen jo pitkään suunnitellut ajaa kavereiden kanssa henkilöautolla Kiinaan. Suomalaisena hulluna ajatus piti sitten viedä paljon pidemmälle, Laine sanoo.

Muut matkustajat on löydetty Laineen tuttavapiiristä sekä internetin keskustelupalstojen, puskaradion ja Rantapallo.fi-matkailusivuston kautta. Rantapallo myös lähettää matkaan reportterin, joka raportoi matkan kulusta osoitteessa www.rantapallo.fi/pikavuoro. Matkan edistymistä voi seurata reaaliajassa, sillä bussiin asennetaan GPS-signaalia lähettävä seurantalaite.

Pikavuoro Bangkokiin ei ole valmismatka, vaan majoitukset ja ruokailut hoidetaan paikan päällä. Linja-autossakin tietysti on mahdollista yöpyä ja laittaa ruokaa. Myös paluu Suomeen matkustajien on järjestettävä itse.

- Matkaa on valmisteltu huolella jo puoli vuotta. Tällä hetkellä eniten jännittävät rajanylitykset. Papereiden pitäisi kuitenkin olla kunnossa niin matkustajien kuin bussinkin osalta, Laine sanoo.

Laine on laittanut matkaan kiinni runsaasti omaa rahaa. Esimerkiksi linja-auton vieminen Kiinaan maksaa tuhansia euroja.

- Pahasti näyttää siltä, että tulossa on rankasti henkilökohtaista miinusta, ellei matkan aikana vielä löydy yhteistyökumppaneita tai sponsoreita.

Pikavuoro starttaa sunnuntaina 9.1.2011 kello 7 Salon keskustorilta ja kello 9.30 Helsingin Rautatientorilta, Grand Casinon bussiparkkipaikalta.