Suomalaisryhmä köröttelee bussilla Bangkokiin

Maailman ensimmäinen pikavuoro välillä Salo-Bangkok lähtee liikkeelle ensi sunnuntaina Salon keskustorilta.

Viisitoistahenkinen suomalaisryhmä matkustaa linja-autolla läpi Venäjän, Kazakstanin, Kiinan ja Laosin päämääränään Thaimaan pääkaupunki Bangkok. Matka taitetaan vuoden 1988 Ajokki Royal/Mercedes-Benz-reissuruunalla, ryhmä kertoo tiedotteessaan.

Edessä on 14 000 kilometriä venäläisiä, kazakstanilaisia, kiinalaisia, laosilaisia ja thaimaalaisia maanteitä. Matka kestää noin seitsemän viikkoa.

Idean isä on salolainen Jani Laine.

- Olen jo pitkään suunnitellut ajaa kavereiden kanssa henkilöautolla Kiinaan. Suomalaisena hulluna ajatus piti sitten viedä paljon pidemmälle, Laine sanoo.

Muut matkustajat on löydetty Laineen tuttavapiiristä sekä internetin keskustelupalstojen, puskaradion ja Rantapallo.fi-matkailusivuston kautta. Rantapallo myös lähettää matkaan reportterin, joka raportoi matkan kulusta osoitteessa www.rantapallo.fi/pikavuoro. Matkan edistymistä voi seurata reaaliajassa, sillä bussiin asennetaan GPS-signaalia lähettävä seurantalaite.

Pikavuoro Bangkokiin ei ole valmismatka, vaan majoitukset ja ruokailut hoidetaan paikan päällä. Linja-autossakin tietysti on mahdollista yöpyä ja laittaa ruokaa. Myös paluu Suomeen matkustajien on järjestettävä itse.

- Matkaa on valmisteltu huolella jo puoli vuotta. Tällä hetkellä eniten jännittävät rajanylitykset. Papereiden pitäisi kuitenkin olla kunnossa niin matkustajien kuin bussinkin osalta, Laine sanoo.

Laine on laittanut matkaan kiinni runsaasti omaa rahaa. Esimerkiksi linja-auton vieminen Kiinaan maksaa tuhansia euroja.

- Pahasti näyttää siltä, että tulossa on rankasti henkilökohtaista miinusta, ellei matkan aikana vielä löydy yhteistyökumppaneita tai sponsoreita.

Pikavuoro starttaa sunnuntaina 9.1.2011 kello 7 Salon keskustorilta ja kello 9.30 Helsingin Rautatientorilta, Grand Casinon bussiparkkipaikalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pulu tärskäytti yhdestä ikkunalasista läpi mutta ei enää toisesta – jäi jumiin ikkunoiden väliin, kunnes palokunta pelasti

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.