Suomalaisten koronaoireiden määrää ja sijaintia voi nyt katsella THL:n karttasovelluksesta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on avannut uuden karttasovelluksen, josta ilmenevät koronavirusoireista tehtyjen ilmoitusten määrä ja maantieteellinen sijainti. Oirekartaksi kutsuttu sovellus täydentää THL:n mukaan kokonaiskuvaa koronavirustilanteesta Suomessa.

–  Kansalaisten itse ilmoittamat oiretiedot lisäävät ymmärrystämme epidemian etenemisestä. Oirearvioihin perustuvat ilmoitukset voivat ennakoida tulevaa koronatapausten määrää ja hoidon tarvetta, kertoo THL:n asiantuntijalääkäri Sanna Isosomppi tiedotteessa.

Kartassa hyödynnettävä data on peräisin Omaolo-palvelusta. Palvelu on ensisijaisesti tarkoitettu koronaviruksen todennäköisyyden arviointiin. THL:n oirekartta ottaa huomioon ainoastaan tapaukset, joissa oireet ovat antaneet aihetta kääntyä terveydenhuollon puoleen.

Omaoloon on tehty THL:n mukaan tällä hetkellä noin puoli miljoonaa oirearviota koronaviruksesta. Oirekartta päivittyy joka päivä kello 12.

Neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan Suomessa on tiistaina vahvistettu neljä uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Yhteensä Suomessa on nyt 312 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Uudet vahvistetut kuolintapaukset ovat Helsingin ja Turun yliopistollisten keskussairaaloiden erityisvastuualueilta. Kummallakin erityisvastuualueella on vahvistettu kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Helsingin yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueella on nyt kuollut yhteensä 255 ihmistä. Turun yliopistollisen keskussairaalan erityisvastuualueilla kuolleita on 17.

Koronaviruksen vuoksi tehohoitoa tarvitsevia ihmisiä oli tiistaina 11. Luku on laskenut maanantaihin verrattuna seitsemällä potilaalla. Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi on 95 ihmistä, joka on yhdeksän vähemmän kuin maanantaina.

29 uutta koronavirustartuntaa

THL kertoi aiemmin tiistaina, että Suomessa oli 29 uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Suomessa on nyt todettu 6  628 varmistettua koronavirustartuntaa. Uusia tartuntoja todettiin Etelä-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. Husin alueella uusia tartuntoja on 25.

Helsingissä varmistettuja tartuntoja on tiistaihin mennessä todettu 2  478. Myös kahdessa muussa pääkaupunkiseudun suuressa kaupungissa, Espoossa ja Vantaalla, on selvästi muuta Suomea suurempi määrä tartuntoja. Vantaalla varmistettuja tartuntoja on 809 ja Espoossa 737. Yli sata varmistettua koronavirustartuntaa on myös Turussa (174), Tampereella (140), Järvenpäässä (115) ja Jyväskylässä (102).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomessa todettu kolme uutta koronavirustartuntaa

Jyväskyläläisperheen kaksi lasta altistui koronalle Mannisenmäen päiväkodissa – äiti toivoo, että syyllistämisen sijaan muistettaisi riskit: "Eilen käytiin testissä ja nyt odotellaan"

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Sotilaspoliisi jatkaa Palokan senioritalon jälkivartiointia – uudelleen syttymisen mahdollisuutta ei ole vielä täysin poissuljettu

SPR järjesti ruokaa, vaatteita ja hygieniatarvikkeita Palokan tulipalosta evakuoiduille heti lauantaina – näin sinä voit auttaa

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Sunnuntain jumalanpalvelus lähettiin suorana Tikkakosken kirkosta – katso tallenne

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja säiliörekan törmäyksessä Lumijoella

Yön uutiskooste: Jyväskylän Palokan senioritalopalon tutkinta alkaa, presidentti Niinistö aikoo jatkossakin ottaa kantaa myös toimivaltansa ulkopuolisiin asioihin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.